Кампания за зарибяване на Пясъчник със сом – 2018

Здравейте уважаеми членове и симпатизанти! 
Стартираме официално, една по една, пролетните ни инициативи по зарибяване на яз. Пясъчник. Първата от кампаниите, които сме предвидили за тази година, е зарибяване на язовира със сом. Припомняме, че за последно зарибихме с този вид Пясъчник през 2014 и 2015 година, като пуснахме тогава общо около 900 отраснали сомчета с дължина от 15 до 80 см. Благодарение на това, само след година-две започна отново да се чува оглушителния тътен на кльонка, като доста колеги имаха слука на сом и на тролинг – с малки и по-едри екземпляри. Улови се и трофеен сом с тегло от 115 килограма и дължина от 2,76м (неофициален рекорд за България за улов с въдица).
За осъществяването на сомската кампания, започваме да събираме парични средства от доброволни дарения. 
За целта в магазините, където можете да станете членове на сдружението ни, ще откриете своето свидетелство за дарение. То е подписано и подпечатано от нашия председател – Валентин Данаилов. В него е маркирано с тикче, че дарените средства ще се използват само и единствено за зарибяването със сом. След като дарите желаната от вас сума, вие получавате едната бланка, а другата остава за нас. Както вече знаете, всяка дарена стотинка я превръщаме в рибка. Свидетелствата можете да откриете в:
– Риболовна Мания„, Пловдив;
– Промикс“, Пловдив;
– „Риболовен Свят„, Пловдив;
– „Маверик„, Пловдив;
– „Макарата„, Пазарджик;
– „Браданели“, Ямбол.
Първоначално успяхме да съберем известна сума парични средства, като към момента вече изхаричхме част от тях – малко по-надолу ще разберете защо. 🙂 

Искаме да изкажем своите специални благодарности на магазин „Риболовна Мания„, който стартира дарителската кампания с 400 лв, предназначени за сомското ни зарибяване и магазин “Промикс“ – там има събрани вече 12 дарения на обща стойност малко над 400 лв.

Също така благодарим и на колегите от фейсбук групата „Клуб на тролингиста„, които успяха да наберат към момента близо 300 лева!
Както споменах вече, част от събраните пари ги похарчихме. 🙂 За подгряване на сомската кампания стартирахме с едно леко и бързо зарибяване на Пясъчник, което направихме на 25.03.2018. Трябваше да се действа бързо, защото можеше да изтървем сомчетата и някой друг да ги купи. 🙂 По първоначални данни в рибарника, от който взехме сомчетата, уж имаше 1000 броя, но в крайна сметка се оказа, че те са само 260, с дължина между 35 и 50 см. Ами колкото толкова! Взехме ги и ето, че сега те имат нов дом – язовир Пясъчник. Грозната гледка, която заварихме на мястото на пускане на малките мустачета никак не ни хареса!! Предполагаме, че и на вас няма да се хареса пейзажа от долната снимка! Приканваме всички риболовци, посещаващи язовира, а и не само него, след риболовен излет да си събират битовите отпадъци. Бреговете на водоемите ни не са сметища – това трябва да се осъзнае час по-скоро от българския риболовец! Ако продължавате да ги третирате така, то съвсем скоро ще газим в едни …. бунища.

Планираме при следващото ни зарибяване да направим и пълно почистване на бреговата ивица на Пясъчник, като се надяваме повечето от вас да се включат в тази акция. Ще обявим предваеително по-късно през годината мащабното ни зарибяване с още сом (+ следващото, което ще е с шаран и амур) и се надяваме повече хора да присъстват. За всичко това ще бъдете информирани предварително във фейсбук групата на членовете на сдружение „Олимик 2002 – зарибяване и опазване„.

Вижте във видеото и как протече първото от серията ни зарбиявания на язовир Пясъчник за 2018:

И така, кампанията вече е официално стартирана, дори с едно леко първоначално зарибяване! 🙂 Очакванията и плановете ни за зарибявания тази година са големи. Надяваме се да изпълним програмата на максимум и да се включат много членове и симпатизанти на „Олимпик 2002“. Тук може би е място да споменм, че можете да ни изпращате своите дарения за сомското зарибвяване (както и за предстоящите по-късно) и по сметката на сдружението:

IBAN: BG63UNCR70001522621225
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: СНЦ Професионален клуб по спортен риболов „Олимпик 2002“
Основание: дарение / благотворителност

или на Paypal акаунта ни – snc.olympic2002@gmail.com, като молим да уточнявате, че изпращате средствата за зарибяване и за каква риба са те (сом или шаран+амур). Всеки един дарител ще бъде описан при отчета на изразходваните средства, както правим винаги!
Старт! 🙂 

Leave a Comment