Удар по най-наглият индивид на яз. Пясъчник

Добър ден на всички колеги.
От много време един субект е окупирал мястото под стената на яз. Пясъчник и с наглото си поведение , неспазването на каквито и да е законови норми , заплахите за саморазправа и куп други неща хвърля тъмно петно върху този прекрасен язовир. Получихме много сигнали от риболовци за това , а и ние през няколкото проверки сами установихме това.
За това от Сдружение Олимпик 2002 – Опазване и Зарибяване решихме да впрегнем всички налични ресурси , за да може този самозабравил се примат да получи това което търси.
Лицето Д.П. неедократно е сипвал откровенни лъжи и обиди , както и заплахи както към мен и сдружението ни , така и към служител на ИАРА , като за това имаме няколко записа , които са предоставени на полицията като доказателство що за „човек“ се намира на язовира.
След няколкодневно наблюдение от хора на язовира както от брега (бинокли , дрон , снимки с професионални фото апарати) , така и от лодки се установи ,че поголовно се потъпква закона , лови се понякога и 14 въдици на човек , използват се мрежести пособия , а на няколко дни идват коли и взимат наличната риба (вижте снимките) ! Арогантното му поведение към риболовци както от брега така и от лодка направо ни втрещи! За това си поставихме за цел да съберем достатъчно доказателства , да се свържем с ИАРА , местната полиция и в последствие с жандармерията патрулираща близките села – да им ги предоставим и заедно да търсим ЗАКОНОВО решение. Снощи малко преди 18 ч лицето Д.П. и неговият приятел и подражател (на снимките разхвърля малка мрежичка) бяха изненадани от 2 джипа – този на ИАРА Пловдив и на доброволци на сдружението като лицето Д.П. точно чистеше хванатите от мрежестият си уред рибки. Поради арогантното му и заплашително държание се наложи да бъде извикан екип на жандармерията , която предварително беше уведомена за случващото се. Тук е мястото да изкажем специална благодарност на служителите на закона (ИАРА и полиция) за тяхната професионална работа и оказаната ни помощ.
От вечерта имаме много снимков и видео материал , но сме избрали само част – останалата ще бъде предоставена на органите на реда.
Актовете са доста , конфискуваните въдици също и мога да ви уверя ,че така ще се процедира от тук нататък с всички.
Г-да риболовци – всеки е добре дошъл на язовир Пясъчник , които е пълен с риба (второ зарибяване предстои само след седмица) стига да спазва закона и колегиалното отношение спрямо колегите си и пази рибното богатство и природата.
Ако сте такива риболовци – ще си прекарате страхотно , ще хванете много риба , ще натрупате прекрасни спомени.
Но, ако решите да се от другите – ще си носите последствията за това – конфискация , актове и много други неща.
Не смятам ,че си струва , но всеки си знае!
Тези акции ни струват много време и пари за това ако искате да ни подкрепите в борбата ни срещу подобни примати можете да го направите като станете членове на Олимпик 2002 както и/или да оставите дарение заопазване в някой от големите пловдивски магазини. Правим го за вас – съвестните риболовци – за останалите има други награди.
Наблюденията продължават със следващият бивак – беше предупреден снощи – или ще спре или и за него ще има подобен пост скоро.
Наслука и бъдете здрави

Смятахме да не публикуваме това тук , но явно много двукраки боклуци има на яз. Пясъчник и поста във фейсбук беше нееднократно докладван за ...МАЛТРЕТИРАНЕ и свален. Там щеше да изчезне до седмица - тук ще стой ВЕЧНО! И нека тези , на които не им харесва ,че на яз. Пясъчник ще има ред да се готвят - те ще са СЛЕДВАЩИТЕ ударени!

Leave a Comment