Здравейте, колеги риболовци и приятели!
Войната, която водим с бракониерите от началото на 2014 година вече не е новост за никой, не е новост и това, че ние им вадим мрежите – те си купуват нови, ние пак ги вадим, те пак си купуват и влизаме във вечният си мъдър кръговрат – ден след ден, както изпяха Подуене Блус Бент.
Денят, в който бракониерите ще изчезнат изглежда безвъзвратно далече и съмненията ни, че ние ще се откажем преди тях са ни спохождали не веднъж…
Истината е, че само с вадене на мрежи работата няма да стане и борбата с тези изроди трябва да премине на съвсем друг етап, с друга организация, масовост и натиск от масата риболовци.
Замислени над това, което трябва да променим,за да докараме борбата до щастлив за всички край, се обединихме в сдружение, което да защитава интересите на обикновенният риболовец, да оказва натиск над заспалите държавни институции, като в същото време предпазва водоемите и реките ни от масово ширещотото се бракониерство и за съжаление месарство, на което са подложени от хиляди недобросъвестни риболовци.
За над 3 години борба и стотици проверки, десетки километри извадени и изгорени мрежи и пуснати стотици хиляди рибки разбрахме едно – за да оправим това, което 25 години е рушено и разграбвано, ни трябва сериозен финансов ресурс, защото иначе това ще се случи много, много бавно и с много по-големи усилия. На мнение сме, че какпа по капка ВИР става и се надяваме да получим вашата подкрепа и заедно да изградим една огромна армия от риболовци, с която всеки да се съобразява и която да промени мрачната участ на стотици български реки и язовири. ВИЕ ни познавате и като „Не на бракониерството в България“ – страницата във FACEBOOK, която всеки ден ви прави съпричастни към борбата за спиране на обезрибяването на българските водоеми от доброволческите отряди.

 Видео хронология от нашите реални действия, които вършим от началото на 2014 година можете да намерите в нашия официален YouTube видео канал: “Сдружение Олимпик 2002 Пловдив“. Абонирайте се за каналът, за да бъдете винаги информирани и да гледате първи новите видеа, които качваме. Там ще откриете всякакви клипове от направените ни зарибявания, инициативи, проверки по водоемите и клипчета с уловени и пуснати обратно трофейни риби. Коментирайте, оценявайте и споделяйте видеата, които слагаме в канала.

Ако решите да се присъедините към нашите редици и така да станете част от промяната, ние ви предлагаме членска карта на сдружение „Олимпик 2002“, което е официално регистрирано като сдружение с нестопанска цел и което има за цел да се бори активно за подобряване на рибната популация и пропагандирането на спортният риболов.
Членският внос е в размер на 20 лева. Членовете на сдружението освен морално удовлетворение, че са част от реалната борба срещу бракониерството получават:

 1. Присъединяване към групата във FACEBOOK – “Сдружение Олимпик 2002 – опазване и зарибяване”, където се обсъждат и взимат всички важни решения на сдружението – опазване, зарибявания или закупуване на инвентар за успешното противодействие на бракониерите. На всеки два месеца ще се публикува там и пълен отчет на получените и изразходвани средства.
 2. Всеки редовен член получава определена отстъпка в магазините на нашите партньори.
 3. Ще имате право да присъствате на събранията на сдружението, които ще бъдат обявявани във фейсбук групата на членовете.
 4. Участия в мероприятия на сдружението по зарибяване, почистване на язовири и реки, а ако имате желание и мотивация може да ви включим и към проверките по водоемите.
 5. Още много приятни изненади наред с това да се чувствате част от промяната.

КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА СДРУЖЕНИЕТО

“Как да стана член на сдружението?” – това е може би един от най-задаваните въпроси не само в Интернет. Станете редовен член на “Олимпик 2002”, закупувайки членската си карта от следните физически магазини, които са официални партньори на сдружението и се намират в следните градове:

 1. Магазин “Риболовна Мания” – град Пловдив;
 2. Магазин “Промикс” – град Пловдив;
 3. Магазин “Риболовен Свят” – град Пловдив;
 4. Магазин “Маверик” – град Пловдив;
 5. Магазин “Макарата” – град Пазарджик;
 6. Магазин “Fishing Zone” – град София;
 7. Магазин “Браданели” – град Ямбол;
 8. Магазин „Всичко за риболова“, град Карлово;
 9. Ловно-Рибарски магазин, Велинград.

Във всеки един от по-горните магазини при показване на картата на място получавате до 10 % отстъпка.
Можете да заявите вашата членска карта и от следните интернет магазини, които също са официални партньори на “Олимпик 2002”, като те поемат разноските по транспорта до желан от вас офис на Еконт:

 1. Онлайн магазинBigFish“;
 2. Онлайн магазин “FilStar“.

Също така в Интернет може да заявите своята членска карта чрез лично съобщение на фейсбук страницата „Не на Бракониерството в България“, като за целта ни изпратете на лично съобщение трите си имена, телефон за връзка и адрес за доставка, като при поръчване на една карта ще се разделят по равно разходите по транспорта между нас и вас, а при две или повече карти – транспортът ще е безплатен.
За колегите, които живеят в чужибина и искат да се присъединят към редиците ни издаваме електронни карти, които изпращаме до посочената електронна поща, след като е заплатен членския внос от 20 лева. Изпратената от нас електронна карта можете да си я принтирате. Препоръчваме на всички желаещи паричния превод да бъде заплатен чрез PayPal, като това е акаунта на сдружението ни: snc.olympic2002@gmail.com

КАК ДА НАПРАВЯ ДАРЕНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ “ОЛИМПИК 2002”

Всеки, които желае да направи парично дарение за подпомагане на сдружение “Олимпик 2002” в борбата с бракониерството и увеличаване на рибните популации, може да го направи по нашата банкова сметка. Най-добре е по нея да осъществяват дарения симпатизантите на сдружението, които живеят в България, защото при превод от чужбина таксите са големи. Номерът на бановата ни сметка е: 

IBAN: BG63UNCR70001522621225
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: СНЦ Професионален клуб по спортен риболов „Олимпик 2002“
Основание: дарение / благотворителност.

Симпатизантите на “Олимпик 2002”, които живеят в чужбина и желаят да направят парично дарение, могат да го направят чрез PayPal.
Това е акаунта ни: 
snc.olympic2002@gmail.com.
Таксите при превод от чужбина през PayPal са много по-малки, спрямо тези по банковата ни сметка. Разбира се, ако не ви е удобно да направите дарението през PayPal, то в краен случай използвайте банковата ни сметка.

За нас всеки един нов член и всяко едно парично дарение са много важни. Колкото повече хора ставаме в сдружението, толкова повече ще става по-зле за бракониерите. Очакваме вашата ПОДКРЕПА в борбата за едно по-добро бъдеще на риболовният спорт в България!! Благодарим ви предварително, че се присъединихте към сдружение “Олимпик 2002”!!

1 thought on “Олимпик 2002”

Leave a Comment