Здравейте, колеги риболовци и приятели!
Войната, която водим с бракониерите от началото на 2014 година вече не е новост за никой, не е новост и това, че ние им вадим мрежите – те си купуват нови, ние пак ги вадим, те пак си купуват и влизаме във вечният си мъдър кръговрат – ден след ден, както изпяха Подуене Блус Бент.
Денят, в който бракониерите ще изчезнат изглежда безвъзвратно далече и съмненията ни, че ние ще се откажем преди тях са ни спохождали не веднъж…
Истината е, че само с вадене на мрежи работата няма да стане и борбата с тези изроди трябва да премине на съвсем друг етап, с друга организация, масовост и натиск от масата риболовци.
Замислени над това, което трябва да променим,за да докараме борбата до щастлив за всички край, се обединихме в сдружение, което да защитава интересите на обикновенният риболовец, да оказва натиск над заспалите държавни институции, като в същото време предпазва водоемите и реките ни от масово ширещотото се бракониерство и за съжаление месарство, на което са подложени от хиляди недобросъвестни риболовци.
За над 5 години борба и стотици проверки, десетки километри извадени и изгорени мрежи и пуснати стотици хиляди рибки разбрахме едно – за да оправим това, което 25 години е рушено и разграбвано, ни трябва сериозен финансов ресурс, защото иначе това ще се случи много, много бавно и с много по-големи усилия. На мнение сме, че какпа по капка ВИР става и се надяваме да получим вашата подкрепа и заедно да изградим една огромна армия от риболовци, с която всеки да се съобразява и която да промени мрачната участ на стотици български реки и язовири. ВИЕ ни познавате и като „Не на бракониерството в България“ – страницата във FACEBOOK, която всеки ден ви прави съпричастни към борбата за спиране на обезрибяването на българските водоеми от доброволческите отряди. Радост е за нас, че НИЕ показахме пътя на много доброволчески организации, които се появиха след нас и поеха по нашия път в борбата с бракониерите.
Обектите, за който се грижи нашето сдружение на изцяло ДОБРОВОЛЕН принцип са следните 
1. Яз. Пясъчник
2. Яз. Батак
3. Река Въча – от ВЕЦ Кричим до ВЕЦ Кадиево
4. Река Марица около и в рамките на град Пловдив
5. река Черна около и в рамките на град Смолян.

Видео хронология от нашите реални действия, които вършим от началото на 2014 година можете да намерите в нашия официален YouTube видео канал: „Сдружение Олимпик 2002 – Пловдив„. Абонирайте се за каналът, за да бъдете винаги информирани и да гледате първи новите видеа, които качваме. Там ще откриете всякакви клипове от направените ни зарибявания, инициативи, проверки по водоемите и клипчета с уловени и пуснати обратно трофейни риби. Коментирайте, оценявайте и споделяйте видеата, които слагаме в канала.

Ако решите да се присъедините към нашите редици и така да станете част от промяната, ние ви предлагаме членска карта на сдружение „Олимпик 2002“, което е официално регистрирано като риболовно сдружение с нестопанска цел и което има за цел да се бори активно за подобряване на рибната популация и пропагандирането на спортният риболов.
Членският ни внос е в размер на 30 лева за календарна година. Членовете на сдружението, освен морално удовлетворение, че са част от реалната борба срещу бракониерството, получават още:

 1.  Присъединяване към членската група на сдружението във FACEBOOK – „Сдружение Олимпик 2002 – опазване и зарибяване”, където се обсъждат и взимат решенията на сдружението по опазване, зарибявания или закупуване на инвентар за успешното противодействие на бракониерите. Всеки редовен член с идеи и предложения може да споделя свободно там своите виждания.
 2.  Всеки редовен член получава определена отстъпка в риболовните магазините на нашите партньори при закупуването на риболовни стоки от тях.
 3. Всеки редовен член има право да присъства на събранията на сдружението, които ще бъдат обявявани във фейсбук групата на членовете.
 4.  Участия в мероприятия на сдружението по зарибяване, почистване на язовири и реки, а ако имате желание и мотивация може да ви включим и към проверките по водоемите на терен, за да се убедите сами, че работата по опазване не е никак лесна.
 5. Още много приятни изненади наред с това да се чувствате част от промяната към по-доброто риболовно бъдеще на България!

КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА СДРУЖЕНИЕТО

„Как да стана член на сдружението?“ – това е може би един от най-задаваните въпроси не само в Интернет. Станете редовен член на „Олимпик 2002“, закупувайки членската си карта от следните физически магазини, които са официални партньори на сдружението и се намират в следните градове:

 1. Магазин „Риболовна Мания“ – град Пловдив;
 2. Магазин „MAX – 08“ – град Пловдив;
 3. Магазин „Риболовен Свят“ – град Пловдив;
 4. Магазин „Маверик“ – град Пловдив;
 5. Магазин „Макарата“ – град Пазарджик;
 6. Магазин „Davira“ – град София;
 7. Магазин „Colmic“-  град Пловдив;
 8. Магазин „Всичко за риболова“, град Карлово;
 9. Ловно-Рибарски магазин“, град Велинград;
 10. „Carp Grand“, град Асеновград;
 11. „Monster-carp fishing“, град Пловдив.

Също така в Интернет може да заявите своята членска карта чрез лично съобщение на фейсбук страницата „Не на Бракониерството в България“, или на откритата страница на сдружение Олимпик 2002 във фейсбук , като за целта ни изпратете на лично съобщение трите си имена, телефон за връзка.
Ние ще ви генерираме елекронна карта от нашата система и ще ви я изпратим на pdf файл. Всяка карта закупена от физически магазин също се издава от нашата електронна система и се разпечатва на момента.   
Може да го направите и по сметката на сдружението:

IBAN: BG63UNCR70001522621225
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: СНЦ  „Олимпик 2002“
Основание: Членски внос

За колегите, които живеят в чужибина и искат да се присъединят към редиците ни издаваме електронни карти, които изпращаме до посочената електронна поща, след като е заплатен членския внос от 30 лева. Изпратената от нас електронна карта можете да си я принтирате. Препоръчваме на всички желаещи паричния превод да бъде заплатен чрез PayPal, като това е акаунта на сдружението ни: snc.olympic2002@gmail.com

КАК ДА НАПРАВЯ ДАРЕНИЕ НА СДРУЖЕНИЕ „ОЛИМПИК 2002“

Всеки, който желае да направи парично дарение за подпомагане на риболовно сдружение „Олимпик 2002“ в борбата с бракониерството и увеличаване на рибните популации, може да го направи по нашата банкова сметка. Най-добре е по нея да осъществяват дарения членовете и симпатизантите на сдружението, които живеят в България, защото при превод от чужбина таксите са големи. Номерът на бановата ни сметка е: 

IBAN: BG63UNCR70001522621225
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: СНЦ Професионален клуб по спортен риболов „Олимпик 2002“
Основание: дарение / благотворителност (или посочвате друго).

Членовете и симпатизантите на „Олимпик 2002“, които живеят в чужбина и желаят да направят парично дарение, могат да го направят чрез PayPal.
Това е акаунта ни: 
snc.olympic2002@gmail.com.
Таксите при превод от чужбина през PayPal са много по-малки, спрямо тези по банковата ни сметка. Разбира се, ако не ви е удобно да направите дарението през PayPal, то в краен случай използвайте банковата ни сметка.

За нас всеки един нов член и всяко едно парично дарение са много важни. Те ни мотивират и да продължаваме да вършим благородната и неблагодарна работа, която няма кой да свърши. Колкото повече хора ставаме в сдружението, толкова повече ще става по-зле за бракониерите, а рибата във водоемите ни ще се умножава все повече. Очакваме вашата ПОДКРЕПА в борбата за едно по-добро бъдеще на риболовният спорт в България!!
За всяко дарение предоставяме документ от нашата електронна система и за къде е насочено то по волята на дарителя!

Благодарим ви предварително, че се присъединихте към сдружение „Олимпик 2002“!!

С уважение:
Управителен Съвет на сдружение „Олимпик 2002“

Съединението прави силата!

2 thoughts on “Олимпик 2002”

 1. Pingback: Благотворителни календари FilStar 2020 | Сдружение "Олимпик 2002" - Пловдив

Leave a Comment