Зарибяване на река Марица

Зарибяване на река Марица в центъра на град Пловдив с отраснал европейски сом

На 18 септември в град Пловвдив членове на сдружение Олимпик 2002 осъществиха поредното зарибяване на река Марица в рамкитен на град Пловдив с отраснали сомчета в размери между 35 и 50 см. За целта се отвори дарителска кампания като голямо участие в нея взе известният пройзводител на воблери най-вече със сомска насочена г-н Павел Драгов.
В кампанята бяха събрани 1200 лева само за една седмица като имаше дарители от цялата страна както и от чужбина.
С тези средства бяха закупени 300 отраснали сомчета като тази цена е специална за нашето сдружение защото не веднъж сме закупували зарибител от този пройзводител от регион Хасково

Рибите бяха разселени в район от около 5 километра всички в страхотно здраве и веднага започнаха да търсят своите укрития и храна. Надяваме се да се приспособят бързо и да радват отговорните риболовци по реката.
Нека да напомним ,че това е 2 -рото зарибяване с европейски сом за тази календарна година в този район на реката и поредното за последните 3 години и това вече си личи по броя риболовци посещаващи реката както и по многобройните снимки с уловени риби.
Оставяме ви да се насладите на прекрасното видео от мероприятието  на река Марица събрало отново прекрасни хора обединени отжеланието си да градят и да даряват живот на реките и водоемите ни.

Leave a Comment