Дарителска кампания за зарибяване на Пясъчник с шаранови риби и сом 2018

Здравейте членове и приятели на „Олимпик 2002“! 
Планираните зарибявания на Пясъчник тази година се поотложиха във времето поради ред причини. Най-главаната бе неспазването на уговорките от страна на рибарниците и наличието на зарибител. Все, някак си, удряхме на греда. Отскоро започнахме много добро партньорство с рибовъдно стопанство „Шестица“, Казанлък. Планираме да закупим от тях микс от шаранови риби, които да пуснем в Пясъчник. Към моментът за нас се отглеждат шаран, амур и толстолоб. Рибките нарастват с много добър темп и ще бъдат готови за пускане може би в началото на август. Прилагаме две снимки на мъниците, които се гледат специално за нас.

Припомняме, че за последно през 2014 година зарибихме язовира с подобен микс. Тогава във водите на Пясъчник пуснахме малко над 10 000 отраснали рибки. Това бе и първото ни зарибяване на язовира. След това през 2016-та пуснахме пък над 600 000 личинки бял толстолоб:
– Зарибавяне на яз. Пясъчник с 600 000 личинки толстолоб – част 1;
– Зарибавяне на яз. Пясъчник с 600 000 личинки толстолоб – част 2.
Сега обаче идва ред отново да зарибим язовира с тези видове. Нека не забравяме и че наскоро пуснахме общо около 20 000 шаранчета, амурчета и толстолобчета, дарени ни безвъзмездно от рибовъдно стопанство „Шестица“. Те вече поотраснаха и почнаха да се ловят на въдиците на рибловците. Апелираме да ги пазите и при улов да ги пускате незабавно в язовира. Хванем ли някой със задържано шаранче в живарника, то ще му излезе златно – гарантирано!!

Много от вас изявиха желание тази година да пуснем в Пясъчник колкото се може повече от шарановите видове риби. Ние се съобразихме с това ваше желание и сме на път да го материализираме. Идеята е, по възможност да направим едно наистина мащабно зарибяване на Пясъчник с отраснали рибки, за да не бъдат съвсем лесна плячка за всякакви видове хищници. Разбира се само с желание не става. Нужни са и парички за закупуването на зарибителя. Надяваме се всеки един от вас, които иска да пуснем микса, да дари парички за зарибяване. Средствата, както всеки път, ги набираме чрез познатите ви свидетелства за дарения, които ще откриете във всеки един риболовен магазин, който е наш партньор, по банковата ни сметка (публикувана малко по-долу) или чрез PayPal акаунта ни: snc.olympic2002@gmail.com (за членове и симпатизанти живеещи в чужбина).

Номерът на бановата ни сметка е: 

IBAN: BG63UNCR70001522621225
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: СНЦ Професионален клуб по спортен риболов „Олимпик 2002“
Основание: дарение / благотворителност.

Задължително в свидетелството за дарение отбележете с някакъв знак (примерно „X“) кутийките за шаран, амур и толстолоб. Дори и да маркирате само една от тях от тези три, вашето дарение отново ще отиде за пускане на микса. Също така и при банковите преводи отбележете по някакъв начин, че става въпрос за зарибяване с желания от вас вид риба.
Радостни сме да отбележим, че нашите приятели от магазин „Риболовна Мания“ (Пловдив) отново се включиха в дарителската кампания и направиха наскоро солидно дарение за зарибяването в размер на 300 лева, като по този начин набраната до момента сума нарастна. Напомняме, че те дариха и 400 лева за сомчета. Искрени благодарности!

С всяко едно дарение броят на рибките, които ще пуснем в Пясъчник, нараства. Разбира се, за зарибяването с микса сме отделили и известна сума парички от членските карти, която обаче не е достатъчна като цяло. 

Тук е моментът да напомним, че продължаваме с набирането на средства и за сомчета. Както знаете, направихме едно леко подгряване с 260 броя тази година, но продължаваме с набирането на средства. За сега имаме уговорка с един рибарник за сомчета с дължина 30-50 см, които ще се вадят през август месец. Предстои да видим дали всичко ще мине по план. До тогава обаче можем да съберем още парички, за да пуснем повече сомчета на един път.

Сред постъпилите свидетелства за дарения за изминалия месец искаме да отличим това на г-жа Диана Стефанова!! Тя не само, че е дарила сумата от 100 лева за зарибяване със сом на Пясъчник, но също така си е взела и членска карта!
Благодарим и на останалите хора, които са дарили парички за сом и шаран!

Каним всички активни членове и симпатизанти на риболовно сдружение „Олимпик 2002“ да се включат в двете дарителски кампании. Нека напомним и на стотиците биваци, които посетиха язовира през последните 2-3 години и се радваха на отлична слука също да се включат, за да може да продължат незабравимите излети, комбинирани с приятна почивка на Пясъчник. Ако всеки един от вас даде минимум по 10 лева, то ще надминем и най-смелите си мечти! 

Надяваме се, че всички от вас, които толкова много желаеха да пуснем тази година мирни риби и сом в Пясъчник, ще се включат още по-активно в дарителската кампания. Нека да пуснем колкото се може повече рибки, защото Пясъчник има нужда от тях, не само за поддържане на добрата слука и биоразнообразието, но и за поддържане качеството на водата. Броят на пуснатите рибки зависи изцяло от вашата активност в дарителската кампания. Колкото повече парички се съберат, толкова повече рибки ще се пуснат. Това винаги сме го казвали и доказвали при нашите зарибявания! Както винаги, всеки един дарител ще бъде описан при отчета от извършените зарибявания.
Да си пожелаем успех и много пуснати рибки! 🙂 

Leave a Comment