Сътрудничество с рибовъдно стопанство „Шестица“

Здравейте членове и симпатизанти на сдружение „Олимпик 2002“! 
Плануваните ни традицонни пролетни зарибявания на язовир Пясъчник, за тази година,  се поотложиха във времето. За съжаление главна причина да „ударим на къмък“ бе това, че няколкото рибарника, с които до последно доуточнявахме какво ли не, не спазиха договорените с нас количества за сом и шаран или пък все ни размотаваха, докато накрая се оказа, че нямат зарибител! Честно казано на нас ни писна вече 4 години от какви ли не чорбаджии, увъртания и уговорки от днес за утре. Решихме да си потърсим рибовъдно стопанство, което да отговаря на критериите ни и да се договорим за дългосрочно закупуване на зарибителен материал от него. Най-после сме щастливи да обявим, че търсенето приключи! От скоро стартирахме съвместно сътрудничество с много сериозно, надеждно и модерно рибовъдно стопанство, с което се договорихме да ни произвежда зарибител. Представяме ви рибовъдно стопанство „Шестица„! 

Стопанството е разположено на територията на  гр. Казанлък. То има 11 изградени  басейна  с различна големина, като общата му площ е 180 декара от които 130 дек. водна площ. Внедрени са модерни системи за отглеждане на аквакултури. Рибовъдно стопанство “Шестица” е единственото такова в България, което разработва специална технология за люпене на ранна личинка от сладководни риби през месец Януари. Наред с отглеждането на стандратните сладководни риби – шаран, европейски сом, бяла риба, бял и пъстър толстолоб, лин, амур, щука и американска пъстърва, се развъждат и по-екзотичните за нас видове като: чига, веслонос, сибирска и руска есетра. За произвеждания зарибител и риба можете да се запознаете допълнително от сайта им – fishfarmsix.bg.

След кратки разговори, собственикът на рибовъдното стопанство ни покани на среща и ние му отидохме на гости. При нашето посещение останахме много впечатлени и очаровани от технологиите, които се прилагат при люпенето и отглеждането на малките рибки. Отдалеч си личеше, че това ще е „нашият“ рибарник, от който ще купуваме зарибител за бъдещите си зарибявания. Сами можете да се уверите какви модерни съоръжения се използват при технологичния процес в долните две видеа.

Срещата мина ползотворно и за двете страни и се договорихме да работим с „Шестица“-та. Те ще ни изработват точно рибата, която желаем и ще се опитат да е в удобно за нас време, на конкурентни цени. Ето от такъв надежден партньор имахме нужда и се радваме, че го открихме в лицето на „Шестица“-та. Ако всичко с плануваните ни зарибявания мине по план, то смятаме да разработим стратегия за развитието на Пясъчник за няколко години напред, като се допитаме и до специалисти в бранша. 
В знак на добра воля и симпатии към нашата работа по опазване и зарибяване на 
30.06.2018 във водите на Пясъчник заплуваха близо 20 000 малки рибки от видовете шаран, толстолоб и амур, подарени ни безвъзмездно от собстеникът на рибарник „Шестица”!

Ние оценяваме много високо този жест и изказваме най-искрените си благодарности на рибовъдно стопанство „Шестица“ за дарените рибки!
Към момента за нас вече се отглеждат шаранчета, амурчета и толстолобчета, които ще ги вземем когато са готови в сантиметри и грамаж, подходящи за оцеляване в Пясъчник. По първоначални оценки
 зарибяването с този микс от риби ще се състои може би в края на юли. Прилагаме две снимки на мъниците, изпратени ни от рибарника, които скоро ще заплуват в Пясъчник, благодарение на вашите парични дарения! За сега темповете на угояване и растеж вървят отлично, благодарение на компетентната работа на „Шестица“-та! Радваме се, че открихме още един надежден партньор и приятел на сдружение „Олимпик 2002“!

Leave a Comment