Извършени проверки септември 2018

Здравейте приятели! 
Продължаваме да публикуваме на сайта ни официална оперативна информация за извършените от нас проверки. След предишната сводка за юли-август идва ред на тази за септември. През септември месец отново не ни беше лесно и свършихме доста работа, наред със зарибяванията, които направихме. За съжаление отново констатирахме нагли бракониерски набези, както и любители риболовци, които не спазват установените със закон правила за риболов. Общо взето картината от предните месеци се повтаря и положението по водоемите не се подобрява, въпреки усилията ни… та войната с нарушителите продължи с пълна пара! 

Пясъчник

01.09.2018
По време на зарибяването на язовир Пясъчник с отраснали сомчета, наши колеги риболовци закачиха дълга мрежа в началото на Елешница…, а само допреди по-малко от 48 часа бяхме нанесли удар по мрежарската сган, залавяйки мрежи! В нея се бе заплело значително количество бяла риба и шаран, като белите риби до една бяха умрели! Задължително вижте и чуйте коментарите на рибловците във видеото по-долу. Отново напомняме на властимащите да чуят добре какво е мненито на риболовците в България и ги приканваме час по-скоро да направят така, че да заработи тромавата система!! Настояваме за поголовен лов на бракониери от страна на отговорните институции и прилагане на новия Закон за рибарство и аквакултури с цялата му строгост, защото нетърпимостта расте все повече!!

Мрежата бе предадена и конфискувана от инспекорът на ИАРА Пловдив, който присъстваше на зарибяването. Докато чакахме сомчетата отидохме на проверка по биваците. При направената проверка констатирахме няколко нарушения от обичайните – риболов с повече от две куки на една въдица, риболов с ръчило, риболов с повече от 3 въдици, невалиден билет и задържане на маломерни шаранчета! Двамата любители риболовци се сдобиха с бързи глоби!!

08.09.2018
При извършена дневна проверка по суша с инспектор от ИАРА Пловдив бяха съставени 3 акта на „любители риболовци“. Нарушенията на правилата за риболов бяха от стандартните: риболов с повече на брой въдици от законно установения, невалиден билет и повече куки на линията! С няколко думи: простотията продължава да битува…

19.08.2018
При извършена нощна проверка съвместно с инспектор на ИАРА Пловдив констатирахме две мрежи, разпънати пред четири шаранджийски бивака! Явно Иван Карото и Сталин си помислиха, че могат да ни баламосват под прикритието си на шаранджийски биваци и ще ни хванат за шарани, като не проверим периметъра около тях. Да ама не! От мрежите бе освободен хубав сом. За съжаление от околните биваци никой не бе чул и видял нещо за разпънатите мрежи… Та драги колеги, разрешването на нощния риболов няма да опази водоемите ни от бракониерите – проумейте го! 
Също така бяха написани два акта за извършване на нощен риболов! 

Река Въча

09.09.2018
Член на сдружение „Олимпик 2002“ попада на заложена мрежа на река Въча. В мрежата не е имало заплетени пъстърви. Тя е извадена и унищожена от нашия колега. Видео от действията можете да изгледате в клипа по-долу:

40-те Извора

15.09.2018
Продължаваме да оказваме съпорт и на колегите от ЛРД „Сокол-Асеновград“. При съвместна нощна проверка по суша с членове на ЛРД „Сокол-Асеновград“ и инспектор от ИАРА Пловидв бяха съставени 5 акта на „любители риболовци“ за извършване на риболов през нощта.

Домлян

Тук ние намеса нямаме, но смятаме, че е важно да споменем и припомним отново следната новина:
03.09.2018
По сигнал бе заловен от полицията в РПУ Карлово бракониер от язовир Домлян. Конфискувани бяха лодката, мрежите и уловената риба – няколко броя сом с общо тегло от 21,43 кг. За тези провинения срещу лицето бе образувано бързо полицейско производство и същото бе задържано за 24 часа. Бяха му съставени актове от инспектор на ИАРА Пловдив.
Към началото на декември месец 2018-та излезе наказателното постановление на въпросния индивид на стойност 4000 лева!!

Leave a Comment