Спининг състезние „Домлян Big Fish“

Здравейте приятели и колеги риболовци!
На 24.11.2018 г. се състоя благотворително спининг състезание „Домлян Big Fish“. То бе организирано от сдружения „Олимпик 2002“ и „Приятели на яз. Домлян„. Приятелското съревнование бе с цел набиране на средства за опазване и зарибяване на яз. Домлян. Генерален спонсор на събитието бе риболовния сайт и онлайн магазин BigFish.bg. Освен, че се надявахме да се получи едно страхотно събиране на добри спинингисти искахме също така повече хора да се запознаят с дейността по опазването на този прекрасен планински язовир.

Идеята ни бе всички приходи от мероприятието да бъдат предоставени на сдружение „Приятели на яз. Домлян“ за подпомагане на дейността им по опазване и зарибяване. Можете да се запознаете детайлно с дейностите на сдружението, като посетите във фесбук групата на Приятели на яз. Домлян„. 
Регламентът, който определихме, бе следния:

1. Такса за участие – 20 лева.
2. Максимален брой участници : няма.
3. Риболов само с изкуствени примамки – няма ограничение в използваните монтажи.
4. Времетраене 5 часа: от 09:00 до 14:00 часа.
5. Риболовът се извършва изключително от брега – газенето е забранено. Забранените за риболов участъци ще бъдат съобщени допълнително.
6. Всеки участник ще има възможност да избере трите най-дълги риби, които да се точкуват по време на състезанието. При уловена риба участникът сам преценя дали да извика съдия, за да бъде тя отчетена, получавайки билетче за това и да му останат още две възможности, или да си остави възможността да хване други по-големи риби в хода на състезанието. Ако прецени, че рибата няма да се точкува, то тя незабавно се пуска обратно в язовира.
7. Всякакво задържане на кукани и други връзвания ще води до дисквалификация и същият ще бъде назначен за помощник на скарата. 🙂
8. Точкуването става на база сумиране на дължината на трите риби избрани за участие в състезанието. 
9. Всички уловени риби се връщат обратно във водата възможно най-бързо.
10. Забавлението и закачките между колегите участващи в състезанието е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
11. Всеки може по всяко време да се отбие до барбекюто, да се подкрепи и да продължи с риболова.
12. Първите трима в класирането ще бъдат наградени със специални риболовни часовници – Casio AW-82D-7AVES, осигурени от генералния ни спонсор BigFish.bg.
13. За участниците, класирали се в топ 10 са осигурени други по-малки награди, а допълно за тези в топ 5 – пакети със смъртоносното силиконово оръжие на NR Handmade lures. 🙂 

За надпреварата се записаха рекордните за наше мероприятие – 28 човека, като всички до един са страхотни спинигисти и най-вече страхотни хора, загрижени за бъдещето на спортния риболов в България. На язовир Домлян много от колегите риболовци идваха за пръв път, но бяха очаровани от красотата на мястото и със сигурност този страхотен водоем ще се превърне в често посещавано място както за тях, така и за много от техните приятели. Регламентът беше възможно най-лесен за запомняне и новаторският му характер донесе много положителни емоции и коментари още преди старта.

Ето и имената на участниците, подредени по реда на тяхното записване:

1. Тодор Герзилов
2. Христослав Манолов
3. Иван Дръндев
4. Димитър Костадинов
5. Иван Михайлов
6. Николай Райчев
7. Диян Манолов
8. Петър Янев
9. Иван Христозов
10. Даниел Кирицоев
11. Красимир Калев
12. Пламен Тотев
13. Константин Данев
14. Генади Алтънов

15. Анастас Семерджиев
16. Георги Ставрев
17. Калоян Соколов
18. Красимир Сабахов
19. Светозар Русев
20. Николай Гешев
21. Атанас Карпачев
22. Петър Вукадинов
23. Георги Георгиев
24. Васил Димитров
25. Иван Тодоров
26. Петър Копчев
27. Пламен Христов
28. Юри Димитров

Преди старта на надпреварата председателите на двете сдружения приветстваха всички участници и разясниха правилата на играта. В 09:15 часа състезанието започна и след даденият старт риболовците се разпръснаха в участък от близо километър и спокойно започнаха да облавят харесаните от тях места, като почти моментално последваха и първите удари и успешно уловени риби.

Слуката бе на страната на участниците ни. Осново в този участък се извадиха няколко бели риби, безброй малки костури и един с трофейни размери, а дори и едно кефалче опита силикона и позира за снимка преди да бъде върнато обратно във водата, какъвто беше регламента. 🙂

Съдиите своевременно записваха всяка желана риба от спинингистите, а усмивките не слизаха от лицата на всички участници. 🙂 Времето, в този ден, също бе почти благосклонно към нас и макар облачно и мъгливо не беше никак студено. Това още повече допринесе да се получи един страхотен празник на риболова и всички се забавляваха страхотно. 
Трофеен костур от 42 см сгря душата и пръчката на колега, а друг набързо надърпа 3 бели рибки – малко над 45 см всяка. Други колеги се съсредоточиха върху безройните дребни костурчета, окупирали плитчините на това страхотно място за риболов.

За всеки, присъствал на това страхотно мероприятие, имаше приготвена вкусна скара и домашни вина, предоставени от спонсора на събитието – сайта BigFish.bg и от гостоприемните домакини от сдружение Приятели на яз. Домлян. Около лагерният огън, много преди края на състезанието, се чуваха забавни рибарски истории, много смях и закачки, каквито подхождат на място, където са се събрали приятели!

Състезанието премина отлично и всички се забавлявахме много. 🙂 Всичко това бе отразено и заснето от телевизионния екип на предаването „Време за губене„.
Участниците, които се класираха в топ 10 на благотворително спининг състезание „Домлян Big Fish“ са:

1. Николай Райчев – 141 точки – 3 риби
2. Тодор Герзилов – 74 точки – 3 риби
3. Георги Ставрев – 65 точки – 2 риби
4. Иван Дръндев – 48 точки – 3 риби
4. Генади Алтънов – 48 точки – 3 риби
5. Красимир Сабахов – 41 точки – 1 риба
6.Иван Михайлов – 34 точки – 2 риби
7. Даниел Кирицоев – 33 точки – 2 риби
8. Атанас Семерджиев – 16 точки – 1риба
9. Иван Христозов – 15 точки – 1 риба.

Честитим титлата на Николай Райчев и се надяваме следващата година да направи всичко възможно да я защити ! 🙂 
Благодарение на всички участници бе събрана сумата от 560 лева, която бе дарена на сдружение Приятели на яз. Домлян„. Пожелаваме на нашите приятели и последователи попътен вятър! Задачата по опазване и зарибяване на водоеми не е лесна и се иска много къртовски труд, отдаденост и откраднато време от личните и работни ангажименти. Ние вярваме във вас и с каквото можем ще ви помагаме, както сме го правили и досега. Време е да затегнем още повече примката в пловдивски регион и да изкореним болестта у хората наречена риболовно бракониерство! Заедно ще работим за един по-добър риболовен свят! 🙂

Сдружения „Олимпик 2002“ и „Приятели на яз. Домлян“ изкават сърдечни благодарности на генералния спонсор BigFish.bg, на всички участници и екипът на предаване „Време за губене, който отрази събитието изключително професионално и го представи на цяла България непосредствено преди коледните празници! Пълният запис от предаването можете да изгледате в следното видео:

След страхотният успех на двете ни мероприятия за 2018 година – проведеното на река Марица в рамките на град Пловдив състезание „FilStar Urban Spinning Fest“ и „Домлян Big Fish“, очаквайте през 2019 година една страхотна изненада, свързана с тези мероприятия, които ще  поставят началото на нещо голямо! 🙂

Благодарим ви приятели и до нови срещи!

 

Leave a Comment