FilStar Спининг Лига 2020 – язовир Батак (организация и регламент)

FilStar Спининг Лига 2020 втори кръг - язовир Батак

Здравейте, спинингисти!
Първи кръг на река Марица премина с голям успех и с много хванати риби. Ако сте пропуснали първото събитие от FilStar Спининг Лига, то можете да наваксате, като прочетете следния материал и се запишете за втори кръг! 

Ето, че дойде ред и на втори кръг от лигата, като този път той ще бъде на един от най-красивите ни язовири в Родопите – Батак! Датата на спининг сблъска е 04.10.2020 – неделя, като заедно със сдружение „Нилет“ каним всички участници от първи кръг – да заемат отново своите стартови позиции и разбира се – тези от вас, които по една или друга причина бяха ангажирани и пропуснаха първата спининг битка на река Марица.

Генералният спонсор на спининг лигата – риболовни принадлежности „FilStar“ предоставя на призовата тройка следните награди под формата на ваучери за пазаруване от www.filstar.com:

– първо място – ваучер за 300 лева;

– второ място – ваучер за  200 лева;

– трето място – ваучер за 100 лева.

Вторият спонсор на лигата – VUK.BGще се погрижи и подгласниците в класирането да получат атрактивни награди.

Напомняма, че в тазгодишното издание на FilStar Спининг Лига ще има и специални награди за състезателите, които направят клип на пускането на уловената риба обратно във водоема и го качат във Фейсбук групата: “Хвани – пусни и спечели”. Състезателният дух включва и доброто отношение към рибата с мисъл за бъдеща слука и запазване на рибния ресурс.

Ето и какви са изискванията за участие:

– Право на участие имат пълнолетни лица, притежаващи валиден риболовен билет. Непълнолетните могат да участват с писмено разрешение на родител или настойник. Малолетните единствено с придружител.

– Всеки участник трябва да носи телефон с камера или фотоапарат за заснемане на улова.

– Записването за участие става, след като попълните кратка форма за регистрация, намираща се на следния електронен адрес: https://forms.gle/oX1UxieqH4rYkw999

Таксата за участие ще се заплаща преди старта на състезанието: 20 лева за членове на сдружение „Олимпик 2002“ (с валидна членска карта към момента на провеждането) и 30 лева за всички останали участници.

Програмата на състезанието ще бъде:

07:00 – 07:30 – записване, теглене на жребии и разпределяне на състезателните двойки, инструктаж;

07:30 – начало на риболова;

12:30 – край на риболова;

*12:50 – краен срок за изпращане на снимки по Viber или за изтегляне от фотоапарат;

12:30 – 13:30 – обедна скара;

13:30 – обявяване на резултатите и награждаване.

Правила за провеждане:

1) Участието е индивидуално, но риболовът се извършва по двойки (чрез жребий). Идеята е всеки да бъде и състезател и съдия на партньора си. Двамата състезатели се движат заедно по трасето, като не се отделят на повече от 10 м, за да имат визуален контакт. През първата половината от състезателното време единият определя тактиката, а през втората – другият.

2) Примамките могат да бъдат само изкуствени, като не се разрешава монтирането на повече от 1 брой.

3) При уловена риба тя се заснема върху метър, осигурен от организаторите, като трябва да се вижда размера й. На снимката задължително трябва да има и баджа на участниците – на уловилия рибата да бъде позициониран на самия метър или върху рибата, а на партьора – под нея в дясно. След измерване и снимане уловът задължително се пуска обратно! 

4) За крайния резултат всеки състезател изпраща по Viber до 3 снимки на всеки един отделен вид риба с размери над минималните, както следва:

Костур – 20 см.
Щука – 40 см.
Бяла риба – 40 см.
Сом – 60 см.

по негова преценка, даващи най-висок резултат, като сбор от общата линейна дължина на уловените риби. Крайният срок за изпращане на снимките е 12:50 ч.

5) Специалният телефонен номер, на който ще се изпращат снимките на улова, е записан на баджа на всеки от участниците.

6) За класирането се взема предвид дължината на рибите. Победител е този, който събере най-голям брой точки – всеки сантиметър е точка. При еднакъв брой точки се разглеждат съответно най-голяма риба, общ брой на зачетените риби, ранно хващане на риба.

Организаторите си запазват правото да променят условията на състезанието по всяко време, като уведомят за това всички участници. Същото важи и за прекратяването преди обявения по регламент час в зависимост от възникнали обстоятелства, които застрашават здравето на участниците.

За да не пропуснете важна информация, следете събитието във фейсбук: FilStar Spinning League II-ри кръг, яз. Батак

Гарантирано ще се забавляваме, а най-хубавото е, че в същото време всеки един от вас ще помогне за развитието на този страхотен язовир. Всички средства от таксите за участие ще бъдат предоставени на местното сдружение „Нилет“, които ще им послужат за опазването на язовира през дългата родoпска зима.

Отново, както и миналата година, ще се съберем близо до стената ня язовир Батак – в местността „Дъното“, в северния край на язовира, за да изтеглим жребия и да разясним още веднъж мерките за безпоастност и правилата за участие. Относно състезателния участък: дали ще се лови от левия или десния край на стената – ще разберете в самия ден на събитето. Ето защо тренирайте и на двете места. 🙂 

Със знак „Х“ е означен сборния пункт, където на 04.10 ще бъде даден старта на състезанието, а на същото място ще бъде и награждаването на победителите – 42°01’14.2″N 24°12’11.4″E

Елате да се забавляваме заедно!!

Leave a Comment