Kayak Fest Batak 2020 – организация и регламент

Сдружение „Олимпик 2002“ заедно с рибарско сдружение „Нилет“, които се грижат за опазването и зарибяването на яз. Батак, с гордост искат да ви поканят на първото състезание по спинингов риболов от каяк, организирано от двете сдружения. Генерален спонсор на събитието е vuk.bg.
Каякарското състезание ще се проведе на яз. Батак на 03.10.2020 г. с начален час 08:00 часа и ще е с времетраене от 7 часа – до 15:00 часа. Всеки притежател на каяк в България е добре дошъл, независимо от марката и модела. Елате да се забавляваме и да поставим началото на каякарските състезания в България.
За допълнителни въпроси и инфо следете задължително събитието във фейсбук: „Kayak Fest Batak 2020„.

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В ТУРНИРА:

1. Риболовът се извършва само от каяк независимо от вида.
2. Риболовът се извършва само с изкуствени примамки, като е разрешено монтирането само на 1 такава.
3. Забранено е използването на помощни средства, като мотори и платна – придвижването трябва да става само със помощта на риболовеца. Не се разрешава риболов на тролинг.
4. Използването на спасителни жилетки е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Не се допуска започването на състезанието от участник, ако не е облякъл жилетка. Ако не притежава такава, се дисквалифицира, а входната такса не се възстановява. Не се допускат участници в нетрезво състояние!
5. Носенето на СПАСИТЕЛНА ЖИЛЕТКА е задължително през цялото времетраене на състезанието и се разрешава свалянето й само в рамките на минути при подмяна на дрехите на риболовеца и без да се извършва риболов в този момент. Участник свалил своята жилетка и извършващ риболов се дисквалифицира без предупреждение, а входната такса не се възстановява.
6. Разрешава се краткото излизане на брега с цел почивка или отстраняване на проблем с оборудването. Риболовът от брега е ЗАБРАНЕН. Ако бъде установен участник, който лови от брега – той се дисквалифицира, а входната такса не се възстановява.
7. Състезанието е индивидуално. С цел да се осигурят нормалните условия за риболов на всеки участник, разстоянието между двама участника-риболовци трябва да е не по-малко от 50 метра, като предимство има този, който първ е пристигнал на риболовната точка.
8. Всеки участник трябва да притежава в себе си телефон с камера или фотоапарат, чрез които да заснема своя улов на специално предоставен от организаторите уред за измерване.
9. На този уред се поставя уловената от участника риба, като тя е без примамката за риболов и се позиционира с главата към началото на метъра, а номера на участника трябва да се намира върху рибата или да е поставен на самия метър. На снимката трябва ясно да се вижда къде е края на опашката на рибата поставена на метъра.
10. Всеки участник сам избира кои снимки да предостави за класирането. Веднага след приключване на състезанието ги изпраща по VIBER – на телефонния номер, изписан на баджа със стартовия му номер, изтеглен чрез жребии в началото на събитието. Снимките трябва да бъдат изпратени не по-късно от 20 мин. след приключването на „Kayak Fest Batak 2020„. Ако има проблем с изпращането им – участникът трябва незавабно да се обърне за съдействие към организаторите.
Участникът пази своите снимки в телефона си до обявяването на класирането с цел проверка от организаторите и е длъжен да ги предостави при поискване.
11. Всички участници трябва да са на сборния пункт при приключването на състезанието – всяка минута закъснение се наказва с минус 10 точки. Закъснение над 10 минути автоматично дисквалифицира участника.
12. За класирането се взимат в предвид сбора от линейните размери на изпратените от участниците риби, като всеки има право да избере до 3 снимки с уловени риби за следните видове: костур, щука, бяла риба и сом.
Гореизброените риби трябва да са с размери:
– костур – над 20 см;
– щука – над 40 см;
– бяла риба – над 40 см;
– сом – над 60 см.
Снимки на риби под тези размери няма да се взимат в предвид за оформяне на класирането!
Всеки вид риба участва с до 3 снимки и класирането се определя от линейния сбор от дължините на всички уловени риби.
Пример:
Участник изпраща следните снимки:
– костур: 25 , 30 и 28 см;
– щука: 35 и 55 см;
– бяла риба: 60 см;
– сом: 65 см.
Общите точки на този участник ще е сборът от дължината на всяка една риба : 298
13. При равен брой точки по напред се класира този участник, който е уловил повече видове риба, след това по-голям брой риби и ако пак има равенство – при по-голяма риба от другият участник.
14. Организаторите си запазват правото да променят условията на състезанието по всяко време, като уведомят за това всички участници, както и да прекратят състезанието при възникването на обстоятелства, преценени като опасни за здравето на участниците.
При прекратяване на състезанието преди да е изтекло половината от времето му, то не се обявява крайно класиране и се насрочва нова дата за провеждането му. Ако събитието е прекратено след преминаването на половината му времетраене, то участниците изпращат своите снимки с уловени риби и се формира класиране на база на тях.
15. Всеки един участник може да подаде контестация за неспазването на правилата от друг участник, не по-късно от 30 мин. след приключването на състезанието, като предостави на организаторите доказателства за това срещу такса равна на входа на съответният участник. Независимо дали контестацията е уважена или не таксата не се възстановява
16. Таксата за участие е както следва:
* 30 лева за член на сдружение „Олимпик 2002“ с валидна членска карта към момента на провеждане на състезанието при предварително записване и заплащане на таксата.
*40 лева за всички участници, които не са членове на сдружение „Олимпик 2002“ при предварително записване и плащане на таксата.
*50 лева – такса за всички, които не за заплатили такса предварително и се записват за участие в деня на състезанието, независимо от това дали са или не са членове на сдружение „Олимпик 2002“.

17. Предварителна форма за записване – попълва се на следния електронен адрес:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCrkEjgbvb8NK2E0ZumKJmbQH0p11mEth-jq1ueIr5HJr22Q/viewform
18. Преди жребия всеки участник задължително подписва декларация, че е запознат с мерките за безопасност от проведения инструктаж.
19. Таксата за участие може да бъде заплатена:

В някой от следните обекти по градове

Пловдив:

– Риболовен Магазин „Промикс“;
– Риболовен Магазин „Риболовна Мания“;
– Риболовен Магазин „Риболовен Свят“;
– Риболовен Магазин „Маверик“;
– Риболовен Магазин „Monster Carp“.

Велинград :
– Риболовен Магазин „Ловно-рибарски магазин“.

Пазарджик:
– Риболовен Магазин „Макарата“.

По банков път чрез сметката на сдружението:
IBAN: BG63UNCR70001522621225
Титуляр: СНЦ „Олимпик 2002“
Основание за превод: Каяк фест Батак 2020

Чрез PayPal акаунта на сдружението:
snc.olympic2002@gmail.com.

Всички средства, събрани от феста, ще бъдат дарени от сдружение „Олимпик 2002“ на сдружение „Нилет“ и ще се използват за дейностите по опазване и зарибяване на Батак.
На разположение на участниците е цялата акватория на яз. Батак!
Сборния пункт за старт и финал се намира на следната гореща точка, като бъдете там най-късно в 07:30 часа сутринта: 

Искаме да ви поканим да се присъедините към нас на „Еко къмпинг Батак„, където ще нощуват организаторите. Всеки е добре дошъл още от петък вечер, а се надяваме и много хора да останат с нас и в събота вечер където ще правим рибарски разбор на преминалия първи турнир по спининг от каяак и ще се подготвяме за втори кръг на „FilStar Спининг Лига 2020„.

Изключително радостни сме да обявим, че към събитието на язовир Батак се присъединяват и „Grapper kayaks„, като те  предоставят цели 7 каяка – 3 със задвиждане с педали, за любопитни риболовци, които нямат собствен каяк, но имат желанието да се включат в това голямо риболовно събитие.
За всички желаещи договорихме изключителната пакетна цена от 60 лв, която включва: наем на каяк и такса за участие.
Към момента 4 каяка са вече резервирани и останаха 3 свободни. Ето защо умоляваме всеки, който иска да се възползва от оферата да пише на лично съобщение във FACEBOOK или като коментар във събитието, за да уточним подробностите.
За всички любопитни какво е това каяк и искащи просто да се качат и да направят едно кръгче , каяците ще бъдат налични както и след състезанието така и през по-голяма част от неделният ден.

Очертава се едно страхотно събитие и нямаме търпение да се срещнем с вас на мястото за старт в събота – 03.10.2020 г.
Елате да се забавляваме ЗАЕДНО! 
НАСЛУКА и УСПЕХ на всички участници!

Leave a Comment