Унищожена мрежа на яз. Пясъчник – 07.02.2018 г

Здравейте колеги,
Бойци на сдружение „Олимпик 2002 – опазване и зарибяване“ продължават своята офанзива за изчистване на язовир Пясъчник  от мрежари. При проведено наблюдение беше забелязана кола в отдалечен район и това предизвика моментална реакция от страна на доброволците съвместно с ИАРА Пловдив.

Поради липсата на риболовци на язовира, явно мрежата беше пусната по-рано през деня, като браковците минаха и спряга да си я проверят дали е там. Ние също минахме да проверим  – и да, там си беше!  🙂 Тя беше съставена от три отделни навързани една за друга мрежи с обща дължина от 300 метра.

Наглостта на няколко селяндура минава всякакви граници и в следващото видео можете да чуете каква промяна предстои в нашето отношение към тяхната „работа“ на язовира.

Тази дръзка поредна наглост на тези селяндурчета ще накажем в най-скоро време, като се опитаме да ги задържим – имаме техниката, имаме хората, знаем ги кои са, имаме и вашата подкрепа. Само заедно можем да направим така, че за бракониерството да се говори в минало време и то съвсем скоро!

На 12.02.2018 г. в предаването на БТВ „Тази сутрин“ бе излъчен кратък репортаж за заловената мрежа на яз. Пясъчник при съвместната ни проверка с ИАРА Пловдив:

Присъединете се към нашето сдружение и така ще се почувствате част от промяната. Много добри новини тепърва предстоят. Следете нашия сайт и ще ги научите.  🙂

Leave a Comment