Благотворителни разпродажби за зарибяване

Мили приятели, в началото на 2015-та и през 2016-та година, колегите риболовци  Марко Попов и Ваньо Контев, организираха благотворителни разпродажби на различни риболовни такъми и друго оборудване, които биваха дарени от колеги и приятели за каузата. Също така се поръчваха и немалка бройка тениски със съответните щампи с мотото „Аз зарибих, А ТИ?“. Създадена бе и фейсбук група, където  се публикуваха всички обяви за даренията (линк). Събраните немалко средства се използваха за организирането на зарибявания на различни водоеми с балканска пъстърва, бяла риба, както и мирни риби. За съжаление през 2017 година тази добра традиция не се състоя, но за щастие през новата 2018 колегите отново се заемат с това благородно дело. За целта кампанията се стартира още сега с останалите от предишните години такъми. Който желае да участва с даряване на такъми или купуване на такива, може да заповяда във фейсбук групата „Риболовен пазар за зарибяване“. Там има история на мероприятието, снимков материал от зарибяванията и продадените такъми и други пособия.

Колеги, всеки един от вас има залежали по гардероби и кутии такъми и такива, които няма да ползва и може да дари за каузата вместо да събират прах и да се разпадат. Парите от тяхата продажба ще вдъхнат нов живот в язовири и реки и ще ви дарят с незабравими моменти във вашите риболовни излети. Ако решите да помогнете за тази уникална по рода си кауза, то може да се свържете с двамата колеги във фейсбук или да пишете на администраторите на групата и да се уговорите как да получат вашите такъми и да ги обявят за продажба напълно прозрачно, пред всички. 
Страницата във фейсбук „Не на бракониерството в България“ и „Сдружение Олимпик 2002 – опазване и зарибяване“ приветстват и подкрепят тази страхотна идея, като за целта администратор на страницата се включва в инициативата с предоставяне на спинигова пръчка Sakura Trinis на  реална стойност над 200 лв и комплект силикони, като парите от тяхната продажба ще отидат за тази уникална кауза, която помага да се върне животът във водоемите и реките ни!

Leave a Comment