Работна среща между сдружение „Олимпик 2002“ и ИАРА в Пловдив

Здравейте!
Както ви информирахме по-рано на сайта – стартирахме серия от работни срещи по промяна на Закон за рибарството и аквакултурите.

На 20.12.2017г. СНЦ “ОЛИМПИК – 2002“ от гр. Пловдив, инициира и проведе втора среща между Изпълнителната Агенция по Рибарство и Аквакултури (ИАРА) и риболовни клубове и сдружения, пряко подпомагащи Агенцията в борбата с бракониерските набези на водоеми със свободен статут за любителски риболов. В нея се обсъдиха множество наболели въпроси относно опазването на родните ни водоеми и изменения и допълнения в ЗРА. Основна тема на оперативната среща бе криминализирането на нерегламентирания риболов с мрежи, ток, химически и взривни вещества и други, както  и за затагяне на мерките свързани с прекомерния улов от страна на недобросъвестни рибари. На дневен ред се разгледа и проблема с правата на инспекторите от ИАРА и тяхното повишаване, поради зачестилите набези от недобросъвестни риболовци или бракониери към тях. Постигна се единодушно съгласие за свързването на ЗРА с НК, поради чувството за безнаказаност на лицата използващи нерегламентирани средства за риболов, забранени от закона.
В среща участваха Изпълнителният директор на ИАРА господин Галин Николов и директора на отдел “Рибарство и контрол – Южна България” г-н Христомир Копчев.
От страна на гражданската инициатива в оперативната среща участваха инициаторите СНЦ “ОЛИМПИК-2002“ от гр.Пловдив и бяха поканени следните сдружения:
– Риболовно Сдружение “Пъстървата“ от гр. Казанлък;
– Риболовен Клуб “Приятели“ от гр. София;
– Риболовно Сдружение “Язовир Домлян“ от гр. Карлово;
– Риболовно Сдружение „Марица 2014“ от гр. Пазарджик;
– Риболовна Дружина “Средногорие“ от гр. Пирдоп;
– Клуб на природолюбителите “Лабео” от гр. Кърджали.
Предстои много работа  по промените в закона и за целта ще се инициират серия от подобни срещи. Ще ви информираме своевремено за тях в групата на членовете на „Сдружение Олимпик 2002 – опазване и зарибяване“
Отново ви приканваме да се присъедините към нашето сдружение и така да станете част от промяната. Пишете ни в „Не на бракониерството в България“ и посетете някой от подкрепящите ни магазини в Пловдив, Пазарджик, София и Ямбол.

Весели празници, колеги!

1 thought on “Работна среща между сдружение „Олимпик 2002“ и ИАРА в Пловдив”

  1. Pingback: Заповед за зарибяване на водеми в България 2019 | Сдружение "Олимпик 2002" - Пловдив

Leave a Comment