Проверка на рибарите с лодки на яз. Пясъчник 12 -ти декември

Здравейте колеги,

Както обещахме стартираме серия от проверки на лодките използвани за риболов на яз. Пясъчник поради системното нарушаване на Закона за рибарство и аквакултури (ЗРА) – прибират се малки бели риби,  които пуснахме през изминалите две години, както и доста опазени от мрежарите риби достигащи няколко килограма. Нека да припомним, че минимално разрешеният размер за задържане на бяла риба е 45 см, а максимално допустимите килограми на общият улов не трябва да надхвърля 3 килограма. Риба в язовира има много и ви умоляваме да не прекрачвате закона – проверките ще са тежки и безкомпромисни.
Днес, въпреки делничният ден, на язовирът имаше малко под 20 лодки (???), като само една лодка нямаше слука в нормата, а само още една лодка имаше прибрана маломерна бяла риба, която струваше на 3 членият й екипаж скромните 600 лв – по 200 на човек. Тези 35 см са може би най-скъпите в историята на язовира.
За наша радост повечето колеги се бяха ограничили до задържането на една бяла риба около 2 килограма, което е напълно достатъчно и приемливо за една нормална вечеря!
Рибата е там и ви чака, слагайки я във фризера няма нито да стане по-голяма, нито да ви донесе удоволствието от удара и нейното вадене.
Проверките продължават и се надяваме все повече рибари да спазват законите .

Приканваме Ви да се присъедините към сдружението ни. Това не е обвързано с участието в проверки или мероприятия, но тези 20 лв биха ни дали възможност да правим все по-добри и все по масирани проверки, както и все по-големи зарибявания  – тези пари ще ви се върнат стократно като удоволствие от риболова.
Със събраните средства сдружението смята да разшири дейноста си не само на яз. Пясъчник, но и на близки водоеми и реки.
До края на седмицата карти на сдружение „Олимпик 2002“ ще има вече в 5 магазина в Пловдив, един в Пазарджик, един в Ямбол и София.
За всички, които искат да ни подкрепят, но не са от тези градове могат да заяват своята карта през онлайн магазина на нашите партньори от сайта bigfish.bg, като доставката за това ще е безплатна.
Ще се радваме заедно да покажем,че има надежда за риболовът в България.
Благодарим Ви!

Leave a Comment