FilStar Urban Spinning Fest 3 – регламент

Filstar Urban Spinning Fest 3

FilStar Urban Spinning Fest Plovdiv 2020

Поради епидемичната обстановка в страната, тази годна се наложи да отложим с няколко месеца първия кръг от  FilStar Спининг Лига 2020. Както до момента е било, запазваме благотворителната цел на събитията, като средствата ще бъдат влагани в бъдещи акции  по опазване на водоемите в България, които сдружение “Олимпик 2002” осъществява напълно на доброволни начала. 

Спининг състезанието в градска среда FilStar Urban Spinning Fest, като част от Filstar Spinning league 2020, ще се проведе на 13 септември

Генералният спонсор на спининг лигата – риболовни принадлежности FilStar предоставя на призовата тройка следните награди под формата на ваучери за пазаруване от www.filstar.com:

– първо място – ваучер за 300 лева;

– второ място – ваучер за  200 лева;

– трето място – ваучер за 100 лева.

Вторият спонсор на лигата – VUK.BGще се погрижи и подгласниците в класирането да получат атрактивни награди.

В тазгодишното издание на FilStar Спининг Лига ще има и специални награди, за състезателите, които направят клип на пускането обратно на уловената риба и го качат в групата във фейсбук  “Хвани – пусни и спечели”. Състезателният дух включва и доброто отношение към рибата с мисъл за бъдеща слука и запазване на рибния ресурс.

Ето и какви са изискванията за участие:

– Право на участие имат пълнолетни лица, притежаващи валиден риболовен билет. Непълнолетните могат да участват с писмено разрешение на родител или настойник. Малолетните единствено с придружител.

– Всеки участник трябва да носи телефон с камера или фотоапарат за заснемане на улова.

– Записването за участие става, след като попълните кратка форма за регистрация, намираща се на следния електронен адрес: https://forms.gle/6xuBdwcdH1Kya9CT8

Таксата за участие ще се заплаща преди старта на състезанието: 20 лева за членове на сдружение „Олимпик 2002“ (с валидна членска карта към момента на провеждането) и 30 лева за всички останали участници.

Програмата на състезанието ще бъде:

07:00 – 07:30 – записване, теглене на жребии и разпределяне на състезателните двойки, инструктаж;

07:30 – начало на риболова;

12:30 – край на риболова;

*12:50 – краен срок за изпращане на снимки по Viber или за изтегляне от фотоапарат;

12:30 – 13:30 – обедна скара;

13:30 – обявяване на резултатите и награждаване.

Правила за провеждане:

1) Участието е индивидуално, но риболовът се извършва по двойки (чрез жребий). Идеята е всеки да бъде и състезател и съдия на партньора си. Двамата състезатели се движат заедно по трасето, като не се отделят на повече от 10 м, за да имат визуален контакт. През първата половината от състезателното време единият определя тактиката, а през втората – другият.

2) Примамките могат да бъдат само изкуствени, като не се разрешава монтирането на повече от 1 брой.

3) При уловена риба тя се заснема върху метър, осигурен от организаторите, като трябва да се вижда размера й. На снимката задължително трябва да има и баджа на участниците – на уловилия рибата да бъде позициониран на самия метър или върху рибата, а на партьора – под нея в дясно. След измерване и снимане уловът задължително се пуска обратно! 

4) За крайния резултат всеки състезател изпраща по Viber само 5 броя снимки, по негова преценка, даващи най-висок резултат като сбор линейна дължина. Крайният срок за изпращане на снимките е 12:50 ч.

5) Специалният телефонен номер, на който ще се изпращат снимките на улова, е записан на баджа на всеки от участниците.

6) За класирането се взема предвид дължината на рибите. Победител е този, който събере най-голям брой точки – всеки сантиметър е точка. При еднакъв брой точки се разглеждат съответно най-голяма риба, общ брой на зачетените риби, ранно хващане на риба.

Запазваме си правото, ако нещо от правилата куца, то да ги подобрим на място. Не забравяйте, че всеки лев от заплатената такса за участие, ще бъде вложен за опазване и развитие на рибните популации в българските водоеми, за което сдружение „Олимпик 2002“ се грижи доказано вече 5 години.

За да не пропуснете важна информация, следете FilStar Urban Spinning Fest във фейсбук събитието https://www.facebook.com/events/775961206473734/?active_tab=about.

Елате да открием спининг сезона в града на тепетата на една от най-атрактивните реки в България.

Трасето тази година ще е от южния бряг на река Марица – на входа на град Пловдив, като започва от моста на околовръстен път до колелото на Пазарджишко шосе и продължава до вливането на река Деремендере в река Марица. 

Със  знак „Х“ е означено мястото. До там се стига по добър черен път, подходящ за всеки тип автомобил. На 13.09 там ще бъде инструктажа и награждаване на участниците в състезанието. За тези, които имат възможност, нека да дойдат на същото място в деня преди състезанието (12.09 – събота), където ще се съберем на раздумка, а може и да пренощуваме.

Елате да се забавляваме заедно!!

Leave a Comment