Maritsa Street Fishing 2019 – състезанието (01.12.2019)

Здравейте, приятели!
Още едно риболовно събитие от календара на сдружение „Олимпик 2002“ вече е в историята – Maritsa Street Fishing 2019. Спининг турнирът се проведе на 01 декември на река Марица в град Пловдив. Регламентът на състезанието бе предварително публикуван тук на сайта и във фейсбук събитието

Около седем часа сутринта, в първия ден на декември, брега на реката бе осеян от десетки ентусиазирани спинингисти, които бяха дошли да участват в една приятелска надпревара в сърцето на град Пловдив, организирана от риболовно сдружение „Олимпик 2002“ и VUK.BG. Записването започна с леко забавяне, но в крайна сметка в състезанието се включиха 58 спинингиста. Освен познатите ни лица от спининг лигата, която организирахме за първи път през 2019, на събитието видяхме и много нови колеги, които имаха голям интерес към него. Риболовните истории за печелившите примамки и потенциалния улов от реката по това време на годината се чуваха почти навсякъде.

Преди да се проведе инструктажа, решихме да започнем предварително с изтегляне на жребия, предвид многото състезатели, които се записаха за участие. Всеки един от тях избра своята съдба чрез изтегляне на номерче и така жребия отреди състезателните двойки.

Господин Петър Вукадинов от VUK.BG откри инструктажа и заедно с председателя на сдружението ни – Валентин Данилов припомниха на участниците ни правилата на уличната спининг битка. Регламентът на състезанието бе подробно разяснен, като след това думата за въпроси беше дадена на нашите участници, като им беше отговорено на всички въпроси и накрая си направихме една гоооляма снимка за спомен – едва се побрахме всички в кадър. 🙂 

Точно в 08:00 часа бе даден старта на състезанието и двойките се разпръснаха по брега на Марица в търсене на хищниците. Петнадесет минути след старта имахме и първия уловен маришки хищник – малък костур, които влизаше за точкуване съгласно регламента. За съжаление обаче, масово рибите бяха апатични и в следващите два часа малко риболовци можеха да се похвалят със слука.
Въпреки слънчевото и безоблачно време, декемврийска сутрин бе доста мразовита, но на фона на есенните ярки багри и градския пейзаж някак си ни стопляше и караше нашите участници да потърсят още по-упорито маришките хищници в градската част.

С наближаване на обяд, дневната температура осезаемо се повиши, с което апатията на хищниците започна да изчезва. Появиха се първите уловени градски щуки, които след снимките с нашите участници биваха освободени отново в река Марица. Наред с щуките, по-голям интерес към примамките на нашите участници започнаха да проявяват и костурите. Слука обаче имаха малцина от нашите състезатели, като най-успешните примамки бяха силиконите.
Докато участниците ни претърсваха в предиобедните часове маришките вирове, нашата бригада запали скарата и започна да се приготвя за финалния сигнал, с което да посрещне всички с топло барбекю и напитки.

Финалният сигнал, в 14:00, оповести края на надпреварата, след което всички участници се събраха на сборния пункт, за да похапнат топла скара, да си разкажат как е преминал за тях риболова по реката в градската част на Пловдив и разбира се – късметлиите, които бяха уловили риби да изпратят своите снимки по VIBER на специалния телефон и да предадат протоколите с улова, за да участват в крайното класиране за наградите на Maritsa Street Fishing 2019.
Допълнително всеки един от тях можеше да си закупи 
благотворителния календар за 2020 година на фирма FilStar или да пусне дарение в специалната ни касичка за дарения, с което да подпомогне дейността на сдружение „Олимпик 2002“ по опазването на водоемите в пловдивска област.

Церемонията по награждаването започна в уречения час – 15:30 часа. Тя бе открита от г-н Вукадинов с кратко встъпление, след което бяха наградени участниците, които се класираха на 6-то, 5-то и 4-то място. Те получиха съответно: шапка, кърпа и тениска на DUO. 

Награда за „най-голяма риба“ беше присъдена на Георги Георгиев за уловена щука с дъжлина от 49 см. Наградата бе комплект в два цвята от нов модел силикони на фирмата DUO, както и три воблера. След това церемонията продължи с награждаването на тримата най-добри спинингисти в турнира, които докрай упорстваха и благодарение на тяхната упоритост, майсторлък и късмет, успяха да се преборят сред 58 участници за призовите три места.

Призовите места бяха заети от: 
I-во място – Даниел Кирицоев – въдица по избор GAD Chaser;
II-ро място – Георги Георгиев – въдица по избор GAD Gancho;
III-то място – Красимир Кюрпеков – въдица GAD Fair;

С Maritsa Street Fishing 2019 сдружение „Олимпик 2002“ закри състезателния си спининг календар за 2019 година. Благодарим на генералния спонсор – VUK.BG за страхотните награди, които осигури за участниците в турнира, както и на всички спинингисти, които в първия ден на декември бяха с нас на река Марица в град Пловдив. От касичката за дарения и продадените благотворителни календари се събра скромната сума от близо 300 лева. Надяваме се всички да сте се забавлявали с най-популярното хоби – риболова. Завършваме публикацията с четиринадесет минутен филм, за да се потопите в приятелската атмосфера на Maritsa Street Fishing 2019.

От екипа на сдружение „Олимпик 2002“ пожелаваме наслука и крепко здраве на всички наши членове и симпатизанти! До нови срещи през 2020 година!  

Leave a Comment