FilStar Спининг Лига 2020 – язовир Пясъчник (организация и регламент)

FilStar Спининг Лига 2020 финал - язовир Пясъчник

Здравейте, спинингисти!
Втори кръг на язовир Батак премина с голям успех и с адски много хванати риби – костури и щуки. Време е за трети-финален кръг от лигата! Датата
 на спининг сблъска е 08.11.2020 – неделя, а арената на битка ще бъде язовир Пясъчник! 
Генералният спонсор на спининг лигата – риболовни принадлежности „FilStar“ предоставя на призовата тройка в трети кръг следните награди под формата на ваучери за пазаруване на риболовни стоки от www.filstar.com:

– първо място: ваучер за 300 лева;

– второ място: ваучер за  200 лева;

– трето място: ваучер за 100 лева.

Вторият спонсор на лигата – VUK.BGще се погрижи и подгласниците в класирането на кръга да получат атрактивни награди.
Освен всичко това, след награждаването на победителите в трети кръг, ще бъде проведено и официалното награждаване на абсолютния шампион на FilStar Спининг Лига 2020, както и вицешампионите, като всички те ще получат допълнителни материални награди от генералния спонсор FilStar! 

Ето и какви са изискванията за участие:

– Право на участие имат пълнолетни лица, притежаващи валиден риболовен билет. Непълнолетните могат да участват с писмено разрешение на родител или настойник. Малолетните – единствено с придружител.

– Всеки участник трябва да носи телефон с камера или фотоапарат за заснемане на улова.

– Записването за участие става, след като попълните кратка форма за регистрация, намираща се на следния електронен адрес: =>ЕЛЕКТРОННА ФОРМА ЗА ПОПЪЛВАНЕ<=

Таксата за участие ще се заплаща преди старта на състезанието: 20 лева за членове на сдружение „Олимпик 2002“ (с валидна членска карта към момента на провеждането) и 30 лева за всички останали участници.

Програмата на състезанието ще бъде:

07:00 – 07:30 – записване, теглене на жребии и разпределяне на състезателните двойки, инструктаж;

07:30 – начало на риболова;

12:30 – край на риболова;

*12:50 – краен срок за изпращане на снимки по Viber или за изтегляне от фотоапарат;

12:30 – 13:30 – почивка;

13:30 – обявяване на резултатите и награждаване на участниците в кръга, както и шампионите на лигата.

Правила за провеждане:

1) Участието е индивидуално, но риболовът се извършва по двойки (чрез жребий). Идеята е всеки да бъде и състезател и съдия на партньора си. Двамата състезатели се движат заедно по трасето, като не се отделят на повече от 10 м, за да имат визуален контакт. През първата половината от състезателното време единият определя тактиката, а през втората – другият.

2) Примамките могат да бъдат само изкуствени, като не се разрешава монтирането на повече от 1 брой.

3) При уловена риба тя се заснема върху метър, осигурен от организаторите, като трябва да се вижда размера й. На снимката задължително трябва да има и баджа на участниците – на уловилия рибата да бъде позициониран на самия метър или върху рибата, а на партньора – под нея в дясно. След измерване и снимане уловът задължително се пуска обратно! 

4) За крайният резултат от риболова – всеки състезател изпраща по Viber до 3 снимки на всеки един отделен вид риба с размери над минималните, както следва:

– костур – 18 см;
– бяла риба – 40 см;
– сом – 60 см.

По преценка на състезателя, той изпраща по Viber уловените риби, даващи най-висок резултат, като сбор от общата линейна дължина на уловените риби. Крайният срок за изпращане на снимките е 12:50 ч.

5) Специалният телефонен номер, на който ще се изпращат снимките на улова, ще е записан на баджа на всеки от участниците.

6) За класирането се взема предвид дължината на рибите. Победител е този, който събере най-голям брой точки – всеки сантиметър е точка. При еднакъв брой точки се разглеждат съответно най-голяма риба, общ брой на зачетените риби, ранно хващане на риба.

Организаторите си запазват правото да променят условията на състезанието по всяко време, като уведомят за това всички участници. Същото важи и за прекратяването преди обявения по регламент час в зависимост от възникнали обстоятелства, които застрашават здравето на участниците.
За да не пропуснете важна информация, следете събитието във фейсбук: FilStar Spinning League III кръг, яз. Пясъчник
Гарантирано ще се забавляваме, като всяка заплатена такса за участие ще бъде използвана за подпомагане дейността на сдружение „Олимпик 2002“, които не само се борят с бракониерските набези по водоемите, но се грижат и за тяхното опазване от замърсявания вследствие човешката дейност.

Сборният пункт (с координати 42°23’58.1″N 24°33’25.2″E) се намира на местността „бунгалата“ (пускалото за лодки) и е показан на картата вдясно, като от там ще бъде даден и старта на състезанието, а на същото място ще бъде и церемонията по награждаването. На разположение на всички участниците ще бъде цялата брегова ивица, незаета от биваци, разбира се. Придвижването от стартовата позиция на сборния пункт и обратно се осъществява само и единствено пеша. Забранено е използването на каквито и да превозни средства. 

Елате да се забавляваме заедно, като за последно!!

Leave a Comment