Благотворителен търг за зарибяване

 

 
В рамките на 16-19 февруари се проведе търг във фейсбук страницата „Не на бракониерсството в България„. Моят приятел Росен Петров реши да сподели с нас авторската си рисунка с въглен на апостола на свободата Васил Левски, като приходите от продажбата ще са предназначени за пролетното ни зарибяване.
Търгът започна сутринта на 16 февруари и всеки потребител на страницата можеше да участва като напише сума като коментар под публикацията.  Заедно с прекрасната рисунка, спечелилият щеше получи и допълнителен подарък от сдружение „Олимпик 2002“.  


Условията на търга бяха: явно наддаване, началната цена – 30 лева, край на търга – 19 февруари 12:00 на обед. 
В рамките на първия ден се включиха общо 6 човека, като цената на портрета нарастна от 30 лева до 210 лева. Публикацията за благотворителния търг получи 64 харесвания, бе споделена 16 пъти и беше видяна от над 9 000 човека във FACEBOOK. На 19 февруари в самия край на търга – 11:59 часа, Ивайло Николов спечели благотворителния търг, наддавайки до 220 лева. Заедно с картината Ивайло получи и членска карта на сдружение „Олимпик 2002“ и специален ключодържател с логото на сдружението.

Сърдечно благодарим на Ивайло Николов и на авторът на рисунката – Росен Петров, за подкрепата на каузата ни. Оценяваме жеста, който направиха те и се надяваме все повече хора да последват примера им и да станат съпричастни с каузата ни по един или друг начин. Ето какво ни написа в страницата Ивайло Николов:

Изключително съм радостен, че в навечерието на годишнината от обесването на Апостола успях да се сдобия с един прекрасен негов портрет, който вече краси офисът ми. Още по-доволен съм от факта, че парите за него ще отидат за една кампания на колегите от Олимпик 2002, която поне частично да подпомогне дългогодишната им борба срещу бракониерството. Искам да им пожелая нестихващ ентусиазъм и още повече активни съмишленици.

Leave a Comment