Среща между сдружение „Олимпик 2002“ и ръководството на ИАРА

Здравейте колеги,

Състоя се първата среща между членове на управителния съвет на сдружение „Олимпик 2002“ и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) г -н Галин Николов. Срещата се състоя в центалата на ИАРА Пловдив и на нея присъства също и директорът на ИАРА за южна България г-н Христомир Копчев.
Благодарим на г-н Николов за това, че прие да ни отдели време и пристигна за срещата ни специално от град Бургас.
На близо едночасовата среща беше обсъдено продължаването за съвместното сътрудничество между членовете на сдружение „Олимпик 2002“ и ИАРА, както и наболели проблеми свързани изцяло с любителският риболов, опазването и умножаването на рибните ресурси, проблемите с нормативната уредба и редица други  проблеми свързани с ширещото се мрежарство и месарство. Бяха набелязани неотложни действия свързани с общите проверки на членове на сдружение „Олимпик 2002“ и служители на ИАРА Пловдив, насочени срещу използването на мрежи и недобросъвестни риболовци, задържащи риба под минимално разрешените размери и над максимално разрешените количества.
Стартира и съвместната работа в посока промяна на закона за рибарство и аквакултури, който адекватно да отговори на променящата се риболовна среда, нарастващата маса от риболовци и все по-модерните начини на риболов.
За целта сдружение „Олимпик 2002“ стартира серия от работни срещи с изпълнителното ръководство на ИАРА с цел да се намерят и осъществят възможно най-бързо промените, които ще помогнат на любителският риболов да носи все по-голяма радост на обикновенният риболовец спазващ закона и все по-строги санкции на недобросъвестният такъв.
В знак на благодарност за протегнатата ръка за сътрудничество, сдружение „Олимпик 2002“ връчи своята карта номер 500 на г-н Галин Николов и се надява той да заеме своето достойно място сред нас в борбата ни за промяна към по-добри риболовни излети!

Членовете на сдружение „Олимпик 2002“ ще получат повече подробности и възможност да учатват в дискусията с предложения за бъдещите промени в групата, която е само за членове на сдружението – „Сдружение Олимпик 2002 – опазване и зарибяване“, във фейсбук.
Присъединете се към нас като станете наш член и нека заедно да моделираме едни нови, по-справедливи правила за любителски риболов.

Очакваме Ви!

1 thought on “Среща между сдружение „Олимпик 2002“ и ръководството на ИАРА”

  1. Pingback: Заповед за зарибяване на водеми в България 2019 | Сдружение "Олимпик 2002" - Пловдив

Leave a Comment