Предупреждение , наблюдение и… конфискация!

Добър ден колеги риболовци ,
След като ние от сдружение Олимпик 2002 сменихме тактиката с това да се опитаме да вразумим всички риболовци и се насочихме към разработването им един по един то след ударът в сряда , последва такъв и в неделя – 07.11.2021.
Всички риболовци на яз. Пясъчник занят за безчинствата на един добре известен лагер до пускалото за лодки , но разбира се никой от тях не подава сигнал до ИАРА , нито се опитва да направи каквото и да е , а всички чакат някой (ние) да се заеме с мръсната работа. Знаем ,че така е най-лесно – ние си ходим за риба и случващото не ни касае – за това ,че има подобни субекти са виновни доброволците – те да намират начин щото нали са се хванали – да не са се хващали някой кара ли ги?
Както и да е… след като беше предупреден в сряда след акцията срещу Д.П. под стената ,че ако продължава той е следващият , той не само продължи , но и се чуха интересни приказки за чадъри , недосегаемост и други „интересни“ и напълно неверни неща , което се доказа от снощната конфискация + 2 акта – за повече на брой въдици и повече на брой куки на тях. Тъй като акцията се проведе в сумрак му беше спестен и акта за нощен риболов – а повярвайте ни от 3 дни го следим и в нито една въдица не беше вадена през ноща.

В лагера на небезивестният И.А -Б и неговият приятел имаше над 12 въдици разхвърляни на по 30 метра от бивака на две страни, а както сами ще видите от видеата имаше приспособления за връзване на риби. При нашето наблюдение се установи изнасянето от язовира на между 4 и 6 шарана на ДЕН. Е , тази „далавера“ им струва по 2000 лева в актове и конфискацията на общо 10 въдици на обща стойност над 5000 лева.
Както споменахме в началото така ще се процедира от тук нататък – ще се наблюдава точно определен бивак и след доказване на противозаконни дейности ще се атакува с цялата строгост на закона!
В момента се следи поредният лагер и това ,че е далеч от пускалото на лодките въобще няма да му помогне.

След приключването на дейностите с този бивак беше проверен и посетеният и нашарен само преди 4 дни Д.П. под стената на язовира. 
Радваме се да видим ,че всичко там вече е по правилата и му пожелахме приятна вечер.
Ето това е единствената цел на подобни акции – да се спазва закона и макар някой индивиди да ги смятат за тормоз – НЕ , това е проверка за спазване на закона и тези проверки ще продължат!
Очакваме от вас риболовците да следите за нарушения и да не оставате безучастни към тях!
Пожелаваме на всички съвестни риболовци  много приятни моменти на яз. Пясъчник   – спазвайте закона и всичко ще бъде на ред 🙂 

Leave a Comment