Спининг турнир "Olympic 2002 - Spinning Masters 2017"

Здравейте, приятели и колеги риболовци!
Само седмица след като „Фронтът за борба с бракониерството на яз. Пясъчник“ обяви набирането на членове, с цел популяризирането на борбата с бракониерството и събиране на средства за опазване и зарибяване, беше организиран първия от серия турнири в подкрепа на каузата, състоял се на 03.12.2017 г.
Двама младежи, подкрепящи организацита и дейността й, се заеха да организират този турнир и за малкото време, което имаха, те се справиха страхотно!
Сдружение „Олимпик 2002“ изказва големи благодарности на Тодор Герзилов и Стефан Шемов – две страхотни момчета от младата гвардия спинингисти заели се с тежката задача само за една седмица да организират турнира и се справиха блестящо с това.
В неделният топъл и слънчев ден, 20 участника се заеха с задачата да  участват в това благотворително състезание, което щеше да подпомогне бъдещото зарибяване на пролет на яз. Пясъчник със сом.
Меропритятието протече при страхотна атмосфера и никакви проблеми, макар участниците да нямаха строго определени места за риболов, а трябваше да се спазва колегиалния принцип – лови така, че да не пречиш на колегата.

Състезанието условно беше разделено на 2 манша – всеки от по два астрономически часа.
За съжаление освен страхотното време, нямаше почти нищо друго за отбелязване, но състезателният характер и добрият тонус на участниците не спадна нито за миг, нищо, че риболов практически нямаше. По това време на годината рибата се дръпва много далече от брега и е много трудно да се достигне. Все пак 6 човека успяха да уловят риба, зачитаща се за класирането, а още толкова хванаха бели рибки много близки до нормата, но незачитащи се за класирането.
Обещаваме следващата година да организираме състезания в по-подходящо време и сме сигурни, че слуката на участниците ще е съвсем друга.
Ето и имената на всички участници:

1. Красимир Дончев
2. Диян Манолов
3. Живко Петков
4. Миленко Стойчев
5. Иван Христозов
6. Методи Карабаджаков
7. Христо Манолов
8. Стоян Бошев
9. Росен Колев
10. Георги Георгиев

11. Тодор Геройски
12. Георги Цървуланов
13. Вальо Кичуков
14. Димитър Ламбрев
15. Станислав Стоев
16. Георги Ставрев
17. Атанас Семерджиев
18. Василии Метаниев
19. Георги Николов
20. Косьо Лазаров

Всички участници в мероприятието, заплатили таксата от 20 лв, автоматично придобиха членска карта на сдружение „Олимпик 2002“, което от 3 години опазва и зарибява яз. Пясъчник. Благодарим сърдечно на всички участници в състезанието и се надяваме съвсем скоро да се видим пак на организираните от сдружението мероприятия.
Изразяваме готовност тези прекрасни събития да са няколко пъти в годината и се надяваме все повече риболовци да вземат участие в тях.
Цели 300 лв бяха събрани за пролетното зарибяване със сом, на което ще се радваме да присъстват всички наши членове.

Няма да обявяваме класиране, защото не това е важното на едно такова приятелско съревнование, 🙂 още повече, че награди имаше за абсолючтно всички участници, осигурени с любезното съдействие на фирма „FilStar“ – наш партньор в борбата с бракониерството, подпомогнал щедро последните ни 2 големи зарибявания с 600 000 хиляди личини толстолоп и 16 хиляди отраснали бели рибки.

Сърдечни благодарности на фирма „FilStar“ за подкрепата!

Благодарим Ви за подкрепата, приятели!

Leave a Comment