FilStar Спининг Лига 2019 – язовир Копринка (финал)

Здравейте, олимпийци! 🙂
Всяко начало има своя край! Краят на FilStar Спининг Лига 2019 бе насрочен за 17-ти ноември, когато се проведе последният кръг от първото по рода си състезание по сининг от брега, организирано от сдружение „Олимпик 2002“. 
След преминалите три супер успешни кръга на Лигата беше време да сложим точка „на спора“ и да определим финалистите в надпреварата за големите награди на нашият генерален спонсор – Риболовни принадлежности „FilStar“. Арена на последния спининг сблъсък бе язовир Копринка.

Мрачното и студено утро на Копринка посрещна своите състезатели, а те бяха в прекрасно настоение, макар във въздуха да витаеше напрежението – все пак близо 10 участника бяха с минимална разлика от точки един от друг в генералното класиране и всеки един от тях, при определни обстоятелства имаше своя шанс да заеме първото място.
Радостно е да отбележим, че все повече нови лица забелязваме на нашите мероприятия, все повече усмихнати хора идват да се забавляват и много приятелства се случват, точно на нашите мероприятия, което е страхотно. Да, спортната злоба я има, но сме изключително радостни да отбележим, че и на четирите кръга имаше истинско спортсменство и дори комуникацията, между колеги спорещи за челните класирания, беше на приятелско ниво, което е страхотно да се наблюдава.

След експедитивното записване, гарнирано с много приятелски закачки, последва и кратко разяснение на регламента на кръга и инструктаж – затова да се внимава в участъка пълен с остри камъни. Теренът беше силно пресечен, поради ниското ниво на язовира и съществуваше реална опасност от контузии в някои подучастъци.

Нашите участници заеха бойна позиция за стартиране и очакваха с нетърпение старта на финала. 🙂 Тридесет и девет състезателя очакваха с нетърпение стартовия сигнал, заредени с амбицията да покажат своите умения, в компанията на страхотни спинингисти и приятели. Имената на всички участници можете да прочетете най-долу в настоящия материал.

Състезателното трасе, което избрахме, бе с дължина от 1500 метра – страхотен релеф, подбран от нас изключително уместно с оглед на времето и рибите, които се търсят. Това се потвърди още в първите минути – участниците почти моментално хванаха първите си риби! Е, разбира се имаше колеги, които бяха много запознати с терена, защото са от района и много бързо се ориентираха в обстановката, докато другите трябваше буквално да разузнават всеки метър, което доведе до доста загубени примамки. Това е част от магията на спининговият риболов, а в унисон с това втория ни голям спонсор, в лицето на сайта VUK.bg, се беше постарал да предостави на участините за четвърти пореден път уловисти силиконови примамки на фирмата Fanatik.
Рибите проявяваха и своя нрав – в дълги периоди имаше затишие, но това само караше риболовците да проявяват своето нестандартно мислене, изобретателност и монтажи, успявайки да провокират пасивния хищник. 

По време на спининг битката се хванаха риби от всякакъв калибър – костур, бяла риба и щука, като до самият край имаше интрига, тъй като по това време на годината липсва силно изразеното сутрешно кълване и слуката споходи колеги буквално в последните секунди на надпреварата. Замяната на една риба, без наказателни точки, накара риболовците да упорстват до финала на кръга, в усилията си да излъжат по-голяма риба и така да се придвижат по-напред в класирането, а,този кръг затваряше цялото състезание за календарната 2019 година и всеки искаше да се представи максимално добре. 
Последния сигнал – за финал на кръга, огласи акваторията на язовир Копринка и всички спинингисти се отправиха към сборния пункт, където съдиите предадоха протоколите си за обработка. 

Награждаване в четвърти кръг

Когато дойде време за сметките, отново по наша „традиция“, направихме класирането на два пъти 🙂 поради нечетлив почерк на един от протоколите, но пък сме изключително радостни да отбележим, че нашите грешки бяха моментално поправени от колегите, на които дори сме писали по погрешка повече точки! 🙂 Страхотно е да отбележим, че на нашите мероприятия присъстват не само добри спинингисти, но и честни хора, за които не е важно да спечелят на всяка цена – чест и уважение! 
Няма как да не отбележим фактът, че в четвърти кръг първите две места бяха спечелени от хора, които участват за първи път в Лигата! Първо място зае Валентин Кичуков, а второ – Даниел Кирицоев. Радваме се, че те са решили да премерят своите сили с останалите участници и претенденти за купата на FilStar Спининг Лига 2019. Е, какво включване само! 🙂 Имаме тяхното уверение, че през следващата 2020 година, ще са редовни участници в нашите мероприятия. На трето място беше наш стар познайник – Анастас Семерджиев, взел участие във всяко едно наше състезание тази година и награждаван всеки път в ТОП 8 за своето упорство да улови риба и в четирите кръга на състезанието! 🙂 
Набраните средства от таксите за участие достигна сумата от 860 лева, като тези парички ще бъдат използвани изцяло за нуждите на опазването на водоемите, към които сме поели ангажимент физически да проверяваме за мрежи и за техника. 

I-во място Валентин Кичуков – 300 лева ваучер за пазаруване от онлайн магазин filstar.com
II-ро място Даниел Кирицоев
 – 200 лева ваучер за пазаруване от онлайн магазин filstar.com
III-то място Анастас Семерджиев
 – 100 лева ваучер за пазаруване от онлайн магазин filstar.com
IV-то място Красимир Джуров
 – яке DUO Internationl
 V-то място Георги Георгиев
– суитшърт DUO International
VI-то място Петър Йорданов
– тениска DUO International
VII-мо място Цанко Муков
 – кърпа DUO International
VIII-мо място Иван Аргиров
 – шапка DUO International

Награждаване в генералното класиране

За нас, като организатори, беше изключителна чест да наградим първите трима в генералното класиране, в първата по рода си Filstar Спининг Лига! С ръка на сърцето можем да кажем, че точно тези трима призьори бяха едни от най-упоритите и най-заслужилите участници и в четирите кръга, които да се наредят като победители на почетната шампионска стълбичка и да заслужат големите награди на нашият генерален спонсор на лигата, както и признанието и уважението на всички колеги.
За младата настъпваща гвардия в лицето на Виктор Димитров, който зае трето място в крайното класиране, можем  да кажем само страхотни неща и да припомним как смачка конкуренцията на двудневният спининг маратон на яз. Батак – място, което посещава за първи път!
На второ място, само с 2 точки по-малко от първия, остана основният претендент за титлата – Николай Райчев, който нямаше късмет на яз. Копринка и остана девети в четвърти кръг, но нека да си припомним страхотният му риболов на яз. Пясъчник, където отвя с приблизително двойно повече точки вторият в кръга, както и отличния му втори манш на яз. Батак, с което навакса много голямо изоставане и се нареди отново в призовата тройка!
С постоянните си призови класирания в ТОП 8, сътоветно: второ, пето, шесто и трето място в четирите кръга, Анастас Семерджиев показа завидно постоянство, страхотно приспособяване към различните водоеми и страхотна класа, която заслужено му донесе шампионската титла и най-голямата награда – макара Shimano Stella FJ 2500 HG!!
За нас, като организатори, беше изключителна чест да видим на нашите мероприятия всички тези страхотни спингисти, както и всеки един присъствал на нашите мероприятия – всички вие бяхте уникални! Срещнахме много нови приятели и останахме с хубави спомени, за които след време ще има да разказваме на сладка рибарска раздумка! Малко по-долу сме направили и филмче за състезанието, което е сложено в YouTube канала на сдружението. От кадрите ще усетите това, което с думи не можахме да опишем и пресъздадем по-горе! 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ПРИЯТЕЛИ!

I-во място Анастас Семерджиев – риболовна макара Shimano Stella FJ 2500 HG
II-ро място Николай Райчев – спининг въдица по избор Filstar Black Shadow
III-то място Виктор Димитров
 – спининг въдица по избор Filstar Black Shadow

After Credits 🙂 

Sлед края на големия финал на FIlStar Спининг Лига 2019, повечето участници се събрахме на афтърпарти в местното заведение под стената и му ударихме по една бира и шкембе, както си му е реда. Разбира се, като основа тема за обсъждане на културното масово мероприятие бе риболова! 🙂 

Управителния съвет на „Олимпик 2002“ изказва специални благодарности на генералния спонсор на Спининг Лигата – Риболовни принадлежности „FilStar“, за осигурения богат награден фонд и подкрепа при реализирането на първия ни подобен благотворителен проект със спортна насоченост в риболова, за вярата и доверието! В знак на уважение и признателност ние подарихме на FilStar за спомен картина с четири снимки от четирите кръга – снимки, на които са нашите участници и неуморния съдийски екип! 

Също така Управителния съвет на „Олимпик 2002“ изказва специални благодарности и на ко-спонсора на лигата – VUK.bg, който осигури награден фонд от четвърто до осмо място, във всеки кръг, както и страхотни малки предметни награди за всеки участник в четирите кръга!
Пожелаваме крепко здраве и много успехи в бизнеса и на двамата ни спонсора, които за поредна година показаха на бранша с риболовни стоки, че подобни мероприятия трябва да бъдат насърчавани, а доброволци като нас – подкрепяни, за да може един ден, когато проблемите в любителския риболов бъдат решени, един път завинаги, то да се наслаждаваме пълноценно на любимото ни хоби, което много от нас практикуват още от деца, с мечтаните такъми и трофейни риби! Бъдете все така добър пример за другите и продължавайте да ни насърчавате в името на едно по-добро риболовно бъдеще за всички! 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.