Olympic 2002 - Spinning Masters 2017

Здравейте, колеги и приятели! Симпатизанти на сдружението ни „Олимпик 2002“, което опазва и зарибява яз. Пясъчник, организират импровизирано състезание на язовира, като целта е по-скоро да се популяризира дейността на сдружението, да се подпомогне пролетното зарибяване със сом и не на последно място да се обменят идеи между добри спинингисти. Ще се радваме да присъствате на това импровизирано събитие със състезателен характер на яз. Пясъчник тази неделя – 3-ти декември. Състезателният участък ще е в областта на кулата на язовира, където и ще се извърши тегленето на жребия и ще бъдат разположени състезателните сектори. Момчетата, които организират това страхотно начинание с благотворителна цел са: Стефан Шемов и Тодор Герзилов.

Ето каква информация получихме от тях за провеждане на мероприятието: 

– ВХОДЪТ ЗА СЪСТЕЗАНИЕТО Е 20 ЛВ, ЗАПЛАТЕНИ НА МЯСТО.
– МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ : 32-МА.

Приоритет на участниците е мероприятието да протече коректно, без спорове, както и винаги състезателите да се съобразяват със съдийските решения. За некоректно поведение, като замятане пред друг риболовец или спор, участниците ще бъдат официално предупреждавани, като при втори подобен инцидент следва дисквалификация. За класиране се зачита само извадена риба, закачена в областта на устата и в добро здравословно състояние, отново по преценка на съдията в дадения сектор. При нередовен улов рибата не бива зачитана за класирането. Минималният размер на улов: костур – 12 см; бяла риба – 45см, сом – 65 см. Теглото в грамовете на редовен улов е равен на броя точки за класирането. Всеки риболовец има право да носи неограничен брой алтернативни въдици, като лови единствено с една. Позволени са само изкуствени примамки, като няма право да бъде използвана естествена стръв или риболовна захранка в съчетание с това. Риболовецът е длъжен да се съобразява и с броя куки, които използва спрямо закона. При улов, риболовецът е длъжен да изчака съдията да премери и изтегли изкараната риба, да бъде пусната обратно във водоема, след което може да поднови риболовният процес. Събитието е разделено на два манша, всеки с времетраене от два часа, съответно: от 10:00÷12:00, от 12:00÷12:30 има отредена почивка и обявяване на временното класиране, след което до 14:30 часа протича втората част. Церемония по награждаване – до 15:00 часа. Печели риболовецът с най-голям сумиран брой точки от двата манша, като има индивидуална награда за най-голяма риба. Лови се само в отреденият за целта състезателен сектор, като участниците имат право да застанат където поискат в неговите рамки. Надяваме се мероприятието да протече гладко, без спорове, защото в крайна сметка ни обединява любовта и отдаденоста към хобито, което ние всички така обичаме да практикуваме, а и цялата ни инициатива е с благородна цел. 
Желаем успех на всички участници!

На всяко състезание трябва да има награди за призьорите, но тук, награди ще има за всички участници.  Макар сдружение „Олимпик 2002“ да не организира пряко състезанието, но го подкрепя изцяло, ще осигури членска карта на сдружението на всеки един участник в знак на признателност за това, че голяма част от събраните средства ще бъдат използвани за зарибяване.
Също така, фирма „FilStar“ е подготвила торбичка с изненади за всеки един участник, което прави състезанието едно от малкото състезания, в съвременната история на спининг надпреварите у нас, на което се раздават най-много награди. 
Очакваме ви на 3-ти демеври от 9:00 часа до кулата на яз. Пясъчник.
Подкрепете каузата „Борба с бракониерството в България“, като станете наш член!

Leave a Comment