FilStar Спининг Лига – язовир Пясъчник 2019 (организация и регламент)

Здравейте приятели,
Наближава вторият кръг от FilStar Спининг Лига 2019.  Арена на битката този път ще бъде язовир Пясъчник, а датата на събитието е 29.09.2019. 
Сборният пункт, където ще ви очакваме, ще бъде стената на язовир Пясъчник в близост до вододайната кула (вижте пинчето на картата вдясно). Стартът ще е в 08:30 часа, като е хубаво един час преди него да сте на място – на стената на Пясъчник, за да си му мине реда по записването и това-онова. 🙂 Маншът е един с времетраене от 4 часа, като в 12:30 часа „бием камбаната“ за край на състезанието.
Направили сме =>Електронна форма за записване<= , за да може „грубо“ да знаем колко участници ще присъстват, защото и този път ще подготвим малки материални награди за всички участници. Попълването на формата отнема минута и ви молим да се отбележите. 🙂
За повече информация около регламента и наградния фонд посетете информационния сайт на Лигата.
Тази година сме предвидили страхотни награди както за всички участници, така и за призовата осмица!!

Начало - 08:30, финал -12:30, награждаване - след 13:00

Посетете фейсбук събитието „Втори кръг от Спининг Лига 2019 – яз.Пясъчник“ и се отбележете, поканете и вашите приятели да дойдат и да участват, задавайте въпроси към организаторите или си намерете компания, с която да пътувате съвместно от вашето населено място до арената на спининг битката. Съветваме ви да бъдете на място към 07:30 часа, за да може да имаме достатъчно време по записването на участниците и да започнем навреме.
Участъкът от състезателната ивица на Пясъчник, ще е с дължина от блиозо 1,5 километра и няма да бъде разделен на сектори, а всеки свободно ще може да избере своето риболовно място. 
Разбира се, колегиалността трябва да е на първо място и винаги трябва да се съобразяваме с близкостоящият колега-спинингист и да замятаме така ,че да не му пречим. Смятаме, че в състезанието ще вземат участие само страхотни спинингисти и хора и това, че трасето няма да е разделено на сектори само ще направи състезанието още по-атрактивно и интересно. Участъкът е подбран така, че да съчетава в себе си дълбочини, с плитки заливи, цялата язовирна стена с нейните особенности и специфични места, съоръженията и камъните до кулата със своя разчупен релеф, а след кулата – плавно увеличаващи се дълбочини с каменисто дъно, което винаги е привличало хищниците. 
С две думи теренът е възможно най-интересният на този иначе равнинен и песъклив язовир. Ще ви помолим да си сложите обувки, които не са с хлъзгава подметка и да бъдете внимателни при предвижването – да не се спънете в някои камък. За провеждане на мероприятието имаме специално разрешение от Напоителни системи – подписано и подпечатано. Отделно ще бъде уведомена и ИАРА. Ето и няколко снимки на състезателния участък с дължина от 1,5 км:

Условия и правила за участие

Такса за участие на всяко състезание

Таксата се заплаща на място в деня на състезанието, както следва:

1. 20 лева за членове на сдружение „Олимпик 2002“
с валидна членска карта към настоящия момент. Ако нямате, то може на място да ви се издаде такава.
2. 30 лева за всички останали участници, без членска карта към сдружението.

– Риболов само на изкуствени примамки без ограничение в монтажите.

– Риболовът се извършва изключително от брега.

– В точкуването се включват само уловени хищни риби, като няма минимални размери за тях.

– Точкуването става на база линеен размер на 5 -те риби, които участникът реши да се вземат предвид за класирането му.

– При улов на риба, която участникът смята да запише за класиране, се изчаква най-близкият съдия, измерва се внимателно рибата, след което тя се връща във водата, а състезателят получава талонче, на което са записани: вид, размер на рибата и час на улова.

– В случай, че участник е хванал и записал 5 риби, може по всяко време да замени до две риби с по-големи размери, уловени от него, срещу наказателни точки, както следва: за една подмяна – 10 точки, за 2-ра подмяна – 20 точки.

Всеки сантиметър е точка за крайното класиране

Крайното класиране се формира на база на най-много точки, събрани по време на състезанието.

– В крайното класиране всеки участник получава наказателни точки, съответстващи на мястото, което заема:

1-во място – 1 наказателна точка
10-то – 10 наказателни точки
15-то 15 наказателни точки…. и така нататък.

– Ако има участници, които не са участвали в предишно състезание, получават толкова наказателни точки, колкото имат участниците от съответния кръг, които не са имали улов.

– В крайното годишно класиране победител е този с най-малко наказателни точки, сумирани от 4-те кръга.

Наградите:

Фирма FilStar - генерален спонсор на лигата, осигурява:


Първо място
300 лева ваучер за пазаруване от онлайн магазин filstar.com

Второ място200 лева ваучер за пазаруване от онлайн магазин filstar.com

Трето място 100 лева ваучер за пазаруване от онлайн магазин filstar.com

 

Сайтът VUK.BG предоставя следните страхотни награди:

IV -то място – яке DUO Internationl

V-тo място – суитшърт DUO International

VI-то място – тениска DUO International

VII-мо място – кърпа DUO International

VIII-мo място – шапка DUO International

Като и малка изненада за всеки участник. 🙂 

 

Искаме да прпомним, че на река Марица в началото на лятото, за наше най-голямо съжаление, се хванаха риби само от 4-ма участници и дори и да не сте успели да вземете участие, то наказателните ви точки, с които започвате ще са само 6. При едно добро класиране можете съвсем спокойно да оглавите класирането преди последните 2 кръга, които ще се проведат на яз. Батак (в края на Октомври) и на яз. Домлян (в средата на ноември).
Със застудаването тази седмица се надяваме да се активизира и хищната риба, а като се има предвид, че само за състезанието ще бъде разрешен риболова от стената и съоръженията, то ще имате голям шанс да се сблъскате с риби, които са спокойни и активни. Поради голямата дължина на състезателния участък е възможно да обявим, че е позволено да се задържа уловената риба в живарник или в кофа с вода, докато дойде съдията за отчитане, затова носете си за всеки случай. 🙂 
Не забравяйте, че всички средства, събрани на това мероприятие, ще подпомогнат доброволческата ни дейност на язовира. Идва зима и за съжаление бракониерите отново ще се активизират и макар да са сведени до минимум, те отново ще се опитват да крадат риба от всички нас. Тези средства ще ни помогнат да не позволяваме това да се случи и рибното богатство да се умножи за в бъдеще!
Пожелаваме успех на всички участници и остри куки!!

Дата: 29.09.2019
Място: Язвовир Пясъчник, сборен пункт - кулата на стената
Начало - 08:30, финал - 12:30, награждаване - след 13:00

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.